Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Românul împuşcat în cap de bulgari are 5 copii pe care îi creşte singur. Soţia a murit de leucemie, iar un băiat are autism

Incident grav la graniţa cu bulgarii. Un bărbat a fost împuşcat în cap de un poliţist de frontieră cu o precizie de lunetist. Acesta se afla la furat lemne împreună cu fiul său în vârstă de 19 ani, cu afecţiuni psihice. Băiatul e în continuare în custodia autorităţilor din ţara vecină. Familia victimei susţine că nu ar fi existat o somaţie şi bărbatul nu s-a opus reţinerii când a fost surprins în timp ce tăia arbori pe un ostrov de pe Dunăre. 

de Bogdan Dinu

la 04.10.2024 , 19:27

Bărbatul împuşcat de poliţiştii de frontieră bulgari creştea singur 5 copii după ce soţia lui a murit de leucemie. Nu era prima oară când mergea pe insula de pe Dunăre, numit ostrovul Srednyak, pentru a fura lemne. Aseară, era însoţit de băiatul cel mare în vârstă de 19 ani, autist.

Bărbatul și fiul său au trecut prin zona unde Dunărea nu este foarte adâncă. O parte din ostrovul acesta aparține frontierei noastre, restul bulgarilor. Cel mai probabil, nu știa că a trecut granița.

În timp ce tăiau cu drujba un buştean, au apărut grănicerii bulgari

Vezi și

"El se mai ducea acolo pentru lemne de foc. Au mai fost de genul acesta cazuri, care au trecut români acolo, i-au prins, le-au dat o amendă de 50 de euro şi le-a dat drumul pe loc", povestește fratele bărbatului.

Pe acelaşi subiect

Între casa bărbatului din Turnu Măgurele şi ostrovul pe care tăia lemne sunt aproape 10 kilometri. Tatăl şi fiul au mers acolo cu o căruţă.

În timp ce tăiau cu drujba un buştean, au apărut grănicerii bulgari. Nu se ştie exact ce s-a întâmplat între ei, cert este că la un moment dat unul dintre poliţiştii de frontieră a executat unh foc de armă cu o precizie de lunetist. Glonţul a trecut prin craniul bărbatului.

"Nu i-au dat niciun moment de salvare. Nu merita să-l omoare pentru o căruţă de lemne", spune sora victimei.

Poliţia de Frontieră susţine însă, că înainte de focul de armă a existat o altercaţie.

"Cei doi bărbaţi au mers pe ostrovul bulgăresc cu intenţia de a sustrage material lemnos, moment în care au fost surprinşi de autorităţile bulgare. Între bărbat şi autorităţile bulgare a izbucnit un conflict, iar partea bulgară a făcut uz de armă", Raluca Stan, purtător de cuvânt Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

După ce bărbatul a fost împușcat, polițiștii bulgari au cerut sprijin medical

Surse din anchetă spun că rănitul, aflat în stare gravă, a ajuns greu la spital. După ce bărbatul a fost împușcat, polițiștii bulgari au cerut sprijin medical. Pompierii l-au dus, cu o barcă, pe malul românesc, iar de acolo a fost dus cu ambulanța la aproape 50 de kilometri distanță, aici, la Spitalul din Alexandria.

"Pacientul a fost adus în comă profundă, a fost stabilizat şi transferat către Neurochirurgie la Spitalul Municipal din Bucureşti. De la început a fost adus în stare foarte gravă, prognosticul este nefavorabil, clar", spune Dana Luminiţa Ignat, șefa UPU spital Alexandria.

Băiatul de 19 ani este în continuare reţinut pe teritoriul Bulgariei şi cel mai probabil va fi dus într-o centru de reţinere din Plevna, oraş aflat la 60 de kilometri de graniţă. Familia victimei se gândeşte să acţioneze în instanţă autorităţile din Bulgaria. 

Bogdan Dinu Like

Bogdan Dinu s-a alăturat echipei Observator în anul 2020. În prezent activează în cadrul redacției Antena1 ca reporter de eveniment și investigații specializat în domeniul afacerilor interne.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Românul împuşcat în cap de bulgari are 5 copii pe care îi creşte singur. Soţia a murit de leucemie, iar un băiat are autism