Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rugăciuni la moaștele Sfântului Dimitrie, după cutremurul de 5,8 grade pe Scara Richter

În noaptea cutremurului, sfântul Dimitrie cel Nou a ocrotit Capitala. Este credinţa românilor care de trei zile se închină la moaştele scoase în faţa Catedralei Patriarhale, în ultimul mare pelerinaj al toamnei.

de Redactia Observator

la 28.10.2018 , 23:19

În noaptea cutremurului, sfântul Dimitrie cel Nou a ocrotit Capitala. Este credinţa românilor care de trei zile se închină la moaştele scoase în faţa Catedralei Patriarhale, în ultimul mare pelerinaj al toamnei.

Un sobor impresionant a dat startul zilei a patra de pelerinaj. Preoţii şi-au scos mitrele de pe cap şi au sărutat, pe rând, raclele cu moaşte. Apoi i-au binecuvîntat pe credincioşii care au trăit cutremurul de azi-noapte cu gândul la sfântul considerat ocrotitorul Capitalei. 

Doamna Maria este din Bucureşti şi este convinsă că lipsa pagubelor majore în urma seismului se datorează Sfântului Dimitrie cel Nou, care a vegheat asupra Capitalei. 

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Pe alţi pelerini, gândul că pământul se cutremură chiar de sărbătoarea lui Dimitrie cel Nou i-a ajutat să nu intre în panică. 

Pelerinii care au venit să se roage au fost atât de mulţi,  încât  reprezentanţii Patriarhiei n-au mai putut să-i numere. Pot doar să estimeze că 100 de mii de credincioşi vor trece pe la raclă până mâine. 

În aceste zile de sărbătoare, creştinii trebuie să fie atenţi şi la posibilele escrocherii. Ieri, poliţiştii locali au surprins un bărbat care încerca să vândă pământ sfânt. Bărbatul a fost amendat şi îndepărtat de zona pelerinajului. 

Ultimul mare pelerinaj al toamnei se va încheia mâine la prânz. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Rugăciuni la moaștele Sfântului Dimitrie, după cutremurul de 5,8 grade pe Scara Richter