Antena Meniu Search
x

Rugăciunea medicului chirurg, reținut pentru luare de mită: ”Doamne, dă-mi bani mulți, ferește-mă de procurori!”. Ce avere are

Medicul Gheorghe N., chirurg la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, a fost reținut de procurorii de pe lângă Tribunalul Gorj pentru infracțiunea de fapte de corupție. Acesta a fost audiat, fiind reținut pentru 24 de ore.

de Redactia Observator

la 08.07.2021, 17:09

Rugăciunea medicului chirurg, reținut pentru luare de mită: ”Doamne, ferește-mă de procurori!”. Ce avere are
Medicul Gheorghe Neață, chirurg la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, a fost reținut de procurorii de pe lângă Tribunalul Gorj - Observator

De la domiciliul medicului N.G. au fost ridicate mai multe sticle de băutură. Acesta se afla în garda la spital atunci când a fost ridicat de autorități. Au găsit în cabinet 71.000 de lei mită de la pacienți. Banii erau într-un sertar în cabinetul din spital. În cabinet au mai fost găsite sticle de băutură și parfumuri

Rugăciunea pe care medicul o rostea în fiecare zi: Doamne, ferește-mă de procurori!

Potrivit procurorilor, medicul era conștient de activitățile sale ilicite, dovadă fiind și o rugăciune pe care o spunea cu voce tare în fiecare zi în cabinetul său: ”Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulți, bine lui A..., ferește-mă de boală, ferește-mă de procurori, ...”

Medicul are depozite bancare de 1.400.000 de lei

Pe acelaşi subiect

Potrivit declarației de avere medicul deține depozite bancare de 1.400.000 de lei. În cabinetul său de la Spitalul Județean de Urgențe au fost găsite într-un dulap sume de bani în valoare de peste 71.000 de lei. Au mai fost găsite și numeroase alte bunuri, precum băuturi alcoolice, cafea, parfumuri sau țigări.  

Cum a reacționat medicul la o șpagă de 6 milioane

Procurorii susțin că medicul  nu cerea o anumită sumă, dar dacă primea o sumă mică era nemulțumit. După ce a primit un plic cu bani de la un bărbat care a ieșit din biroul său, medicul a reacționat:” ... ce făcu... subțire de tot. 4...5...6.. aa, bun m! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai... păi da. Șase. Normal trebuia să fie 6. Păi da... moșu, doar n-ai vrea moșu... moșu trăiește...mă așteptară 6.... Mă așteptară 6!”

”Dacă e speranță de ceva bănuți, internez! Dacă nu, nu internez!”

Procuriii mai semnalează un episod în care medicul, fiind de gardă, este chemat la o urgență, prin telefon. ”Dacă e speranță de ceva bănuți, internez! Dacă nu, nu internez!” a reacționat suspectul după ce a revenit în cabinet.

Medicul Gheorghe N., chirurg la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, a fost reținut de procurorii de pe lângă Tribunalul Gorj pentru infracțiunea de fapte de luare de mită. Acesta a fost audiat, fiind reținut pentru 24 de ore. Anchetatorii au efectuat percheziții la spitalul din Târgu Jiu și la domiciliul medicului, de unde au fost ridicate mai multe sticle de băutură. 

Medicul chirurg Gheorghe Neață era de gardă la spital, atunci când a fost reținut de polițiști. Potrivit anchetatorilor, până în prezent s-au probat în cauză 13 infracțiuni de luare de mită. Inițial au existat 4 denunțuri, adică 4 martori care au conturat faptul că medicul chirurg condiționează actul medical pretinzând sume de bani. Astfel, în perioada 6-16 iunie 2021, deci un timp destul de scurt, din administrarea parțială a probatoriului, a rezultat că medicul a primit sume de bani și bunuri de la 9 persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Rugăciunea medicului chirurg, reținut pentru luare de mită: ”Doamne, dă-mi bani mulți, ferește-mă de procurori!”. Ce avere are