Antena Meniu Search
x

Rupere de nori în Constanța. Puhoaiele s-au revărsat pe șosea, între Tortoman și Siliștea

Puhoaiele s-au revărsat pe Drumul Județean 224 din Constanța, între localitățile Tortoman si Siliștea, în urma ploilor torențiale din ultimele ore.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 24.09.2020, 19:46

sursa: Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Vezi și
  • A fost cod portocaliu de vreme severă imediată, în județul Constanța
  • A plouat torențial, iar apele s-au revărsat pe DJ 224

De altfel, Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de ploi torențiale și vijelie în județul Constanța (localitățile Băneasa, Aliman, Adamclisi, Dobromir, Ion Corvin), valabil până la ora la ora 18.00.

Meteorologii avertizau că s-ar putea semnala averse torențiale ce vor depăși 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelie.

Totodată, au fost sub cod galben de vreme severă localitățile Medgidia, Murfatlar, Mihail Kogălniceanu, Cogealac, Nicolae Bălcescu, Mircea Vodă, Castelu, Peștera, Cuza Voda, Pantelimon, Târgușor, Fântânele, Tortoman și Grădina.

Cod galben de inundații în Constanța, până la miezul nopții

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din jumătatea de nord a judeţului Constanţa şi râurile mici din jumătatea de sud a judeţului Tulcea", au atenționat hidrologii.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Topolog – bazin superior, Casimcea – bazin superior, Siliştea (afluent al râului Ţibrin) .

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Rupere de nori în Constanța. Puhoaiele s-au revărsat pe șosea, între Tortoman și Siliștea