Antena Meniu Search
x

Video Rupți de lume de propriul tată: Doi copii din Hațeg forțați de părintele lor să rămână închiși în casă și să urmeze învățături biblice stricte

Caz şocant în Haţeg! Un bărbat şi-a obligat familia să se rupă de lume: fără şcoală, internet, medicamente şi socializare cu semenii. I-a pus, în schimb, să respecte la literă unele învăţături biblice. Acum mama şi cei doi copii se află în grija Direcţiei pentru Asistenţă socială şi Protecţia Copilului Hunedoara, iar tătal se află sub control judiciar, cu propunere de decădere din drepturile părinteşti.  

de Redactia Observator

la 07.03.2023, 07:57

Vezi și

Vecinii au observat că cei doi soți țin copiii mai mult în casă şi nu îi lasă să meargă la şcoala. În plus, condiţiile din apartament erau insalubre şi nepotrivite pentru cei doi minori. Bărbatul de 34 de ani îşi obliga familia să trăiască izolată de societate și a impus un regim strict bazat pe anumite învățături biblice. Cu toţii trăiau din alocaţia celor 2 copii ai familiei, de 5 şi respectiv 9 ani și din mila persoanelor care le donau alimente şi bani.

Izolați de lume de propriul tată

Bogdan Niţu - comisar şef IPJ Hunedoara: Faţă de bărbatul de 34 de a fost dispusă măsura controlului judiciar, poliţiştii continuând cercetările în acest caz, atât pentru lipsire de libertate în mod ilegal, cât şi pentru împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu. 

Bărbatul nu a acceptat să își vadă copiii că socializează sau se joacă cu alți minori și a considerat că acest lucru îi poate înfuența în mod negativ. Condiţiile în care au fost găsiţi i-au îngrozit pe anchetatori.

Pe acelaşi subiect

„Cei patru locuiesc într-o singură cameră a apartamentului cu două camere, în care se află două paturi și o canapea, paturile fiind improvizate cu cartoane. Camera o încălzeau cu un radiator electric, celălalt dormitor fiind folosit ca depozit pentru alimente. Pe toate geamurile apartamentului există lipit un autocolant mat care împiedică vederea în exterior. Apartamentul nu are apă caldă, iar când făceau baie, încălzeau apă pe aragaz.“

Cei de la Direcţia de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara i-au dus pe copii si mama acestora într-un centru maternal.

Geanina Ianc, director DGASPC Hunedoara: În prezent copii au fost evaluaţi din punct de vedere psihologică. Sunt în procedură de evaluare detaliată a stării de sănătate. Băieţelul este înscris deja în clasa 0 într-o formă de învăţământ şi în funcţie de cum se comportă, pe baza evaluării detaliate, vom propune şi decăderea din drepturile părinteşti.  

Oamenii din Hațeg au rămas surprinși de acest lucru și nu inteleg cum de pot exista atfel de concepții.

Localnic: Nu e ceva normal. Trăim totuşi în secolul în care trăim. Nu suntem chiar animale. 

Judecătoria Hațeg a respins cererea Parchetului de a efectua o expertiză psihiatrică în cazul bărbatului, dar ancheta penală este în desfășurare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Rupți de lume de propriul tată: Doi copii din Hațeg forțați de părintele lor să rămână închiși în casă și să urmeze învățături biblice stricte