Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Rusia ar pregăti un atac devastator din Marea Neagră. Cum arată cele trei submarine de ultimă generaţie pe care le-a mobilizat să lanseze bombardamentele

Rusia ar urma să lanseze un atac devastator asupra Ucrainei, potrivit informaţiilor pe care le au serviciile ucrainene de securitate. Iar asaltul ar fi coordonat de navele pe care Kremlinul le-a mobilizat deja în Marea Neagră. Iată ce arme ameninţătoare sunt la doi paşi de noi.

de Laurenţiu Rădulescu

la 21.02.2023 , 19:17

Conform presei ucrainene, Rusia ar avea deja mobilizate în Marea Neagră 10 nave de luptă, printre care submarine, portavioane şi nave de desant. 

Cele trei submarine pe care Rusia le-ar avea pregătite în Marea Neagră, gata de atac, sunt extrem de silenţioase şi dificil de detectat. Navele sunt acoperite în întregime cu material izolator fonic, iar vibraţia motoarelor este amortizată printr-o platformă de cauciuc. Submarinul dispune de 18 torpile şi de complexul de lansare Kalibr-PL. Poate lansa până la 4 rachete, cu bătaie de peste 2500 de kilometri. Practic, poate lovi orice capitală europeană.

Viteza şi raza de acţiune a submarinelor Proiect 636.3 sunt însă mult mai mici decât a navelor americane şi britanice cu care s-ar putea confrunta.  

Vezi și

Moscova mai poate mobiliza în Marea Neagră şi două nave de desant din clasa Ivan Gren, mândria marinei ruse. Au o lungime de 135 de metri şi pot lua la bord un batalion dotat cu 13 tancuri, 40 de transportoare şi patru elicoptere de atac.

Pe acelaşi subiect

Ruşii nu se mobilizează doar în Marea Neagră

Ruşii se pregătesc să tulbure şi apele altor mări. Pe lângă mobilizarea din Marea Neagră, ruşii păstrează o navă de luptă şi în Marea Azov, iar în Marea Mediterană se află zece nave ruseşti, inclusiv cinci purtătoare de rachete, cu 72 de rachete Kalibr gata de utilizare. 

După modelul predat de la Kremlin, Minsk-ul acuză acum Ucraina că se pregăteşte să o atace. Într-o postare pe Telegram, ministerul bielorus al Apărării, susţine că o grupare semnificativă a armatei ucrainene este masată la graniţa dintre cele două ţări, iar probabilitatea unor provocări armate care pot escalada oricând este una foarte ridicată. Caz în care, avertizează oficialii de la Minsk, armata lor va răspunde pe măsură.  

Declaraţia vine la doar câteva zile după ce preşedintele bielorus, Aleksandr Lukaşenko susţinea că ţara sa nu va intra în război împotriva Ucrianei decât dacă este atacată. 

Yuriy Sak, consilier al ministrului ucrainean al Apărării: Este dificil de prezis. Una dintre marile greşili care pot fi făcute în asemenea vremuri este să subestimezi inamicul. Am înţeles că inamicul e demoralizat, am înţeles că nu sunt motivaţi, foarte des nu au echipament şi nu sunt antrenaţi suficient, dar în acelaşi timp înţelegem că sunt în continuare inamicul, sunt capabili să mobilizeze sute, mii de soldaţi şi trebuie să fim pregătiţi pentru orice. 

Nici marele aliat din Est, China, nu abandonează la greu. Statele Unite avertizează: chinezii ar oferi deja asistență militară nonletală Rusiei împotriva Ucrianei şi s-ar pregăti să ajute Moscova inclusiv cu armament. 

Wang Wenbin, purtător de cuvânt ministerul chinez de Externe: Nu acceptăm ca Statele Unite să ne arate cu degetul sau să pună presiuni în ce priveşte relaţiile ruso-chineze. 

Până la atacul de joi, Rusia şi-a continuat în forţă ofensiva în Ucraina. Șase civili au fost uciși, iar alți 12 au fost răniți la Herson chiar în timp ce Vladimir Putin îşi rostea discursul. 

Laurenţiu Rădulescu Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Rusia ar pregăti un atac devastator din Marea Neagră. Cum arată cele trei submarine de ultimă generaţie pe care le-a mobilizat să lanseze bombardamentele