Antena Meniu Search
x

Rusia a amplasat un nou sistem aerian S-400 Triumph în Crimeea

Rusia a amplasat încă un sistem de rachete sol-aer S-400 Triumph în Crimeea. Este cea de-a doua unitate echipată cu un astfel de sistem antiaerian.

Rusia a desfășurat încă un sistem aerian S-400 Triumf în Crimeea, la sud de Sevastopol - Hepta

Rusia a amplasat încă un sistem de rachete sol-aer S-400 Triumph în Crimeea. Este cea de-a doua unitate echipată cu un astfel de sistem antiaerian care devine operațională în peninsula din Nordul Mării Negre, aflată la 300 de kilometri de România.

Regimentul 12 Rachete Antiaeriene a fost desfășurat la sud de orașul Sevastopol, cel mai important din Crimeea și are în dotare un sistem antiaerian S-400 Triumph.

Conform amplasării, sistemul are o arie de acoperire în zona graniței cu Ucraina.

În primăvara anului trecut, Rusia a desfăşurat o primă divizie de rachete S-400 în Crimeea în apropierea oraşului-port Fedosia.

Noul sistem de apărare aeriană, proiectat pentru a apăra graniţele Rusiei, poate fi transformat într-un modul ofensiv în mai puţin de cinci minute, a explicat Viktor Sevostianov, înalt responsabil în forţele aeriene ruse.

Sistemele S-400, introduse prima dată în dotarea forţelor militare ruse în 2007, pot doborî rachete balistice pe o rază de 60 de kilometri.

Peninsula ucraineană Crimeea a fost anexată de Rusia în 2014, ceea ce a atras sancţiuni din partea Uniunii Europene şi a SUA contra Moscovei şi a agravat situaţia din regiune.

În luna decembrie, SUA au anunţat că intenţionează să livreze Ucrainei 'capacităţi de apărare consolidate', experţii susţinând că printre acestea sunt incluse rachete antitanc Javelin.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Rusia a amplasat un nou sistem aerian S-400 Triumph în Crimeea