Antena Meniu Search
x

Video S-a deschis sezonul vinului fiert: Nicio iarnă fără băutura-miracol! Ce efecte benefice are asupra organismului

Nu este nicio surpriză aşadar că în târgurile de Crăciun, vinul fiert rămâne una dintre cele mai căutate ....delicatese. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 03.12.2022, 13:03

Vezi și

Parfumul inconfundabil al vinului fiert se simte peste tot în târgul de Crăciun, acolo unde cazanele fierb în aşteptarea vizitatorilor care vor se se încălzească cu un pahar aromat. 

Nu există iarnă fără vin fiert

Comerciant-reporter: E vinul nostru de acasă. 

- Asta e secretul să fie vinul natural?

Pe acelaşi subiect

- Păi de aia vii la târgul de Crăciun, să vii cu vinul de acasă, cu vinul din struguri.

Client-reporter: Da, foarte bun.

- E primul din anul acesta?

- Da,da

- Vinu roşu e bun, dar un pahar, cu limita. Dacă e frig afară şi facem treaba, mai consumăm şi câte un pahar de vin fiert, da, este o tradiţie într-adevăr.

Preţurile sunt mai mari ca în alţi ani, însă oamenii stau în continuare la cozi (5.42)pentru a prinde un pahar din cea mai căutată băutură a iernii. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Un pahar de 350 ml de vin fiert costa anul acesta la târgul de Crăciun 8 lei, cu un leu mai mult faţă de anul trecut însă gustul este unul desăvârşit mai ales daca vinul este unul natural. 

Reporter-client: Se poate iarnă fără vin fiert? 

- Nu, că e frig si te încălăzeşte. 

- Preţul cum e?

- E acceptabil, merită.

Mai scump este şi în localuri, dar preparat cum se cuvine, vinul fiert rămâne în continuare o tradiţie la care oamenii nu vor să renunţe.

Iulian Ghițescu, patron restaurant: l-am mai scumpit puţin, nu cu mult-2 lei. Pentru că toate preţurile s-au dus în sus

Ionut Ignat, nutritionist: În momentul in care pregătim vinul fiert avem tendinta sa adugam anumite condimente care la rândul lor potenţează efectul antioxidant şi vin la pachet cu alte beneficii, cum ar fi scorţişoara, cuişoare, anason. În acelaşi timp vinul fiert are şi vitamina C şi încă un set de minerale. 

Aşadar, băut cu măsură, vinul fiert aduce și beneficii sănătății. Prin urmare, vizitatorilor nu le rămâne decât să se bucure de el. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » S-a deschis sezonul vinului fiert: Nicio iarnă fără băutura-miracol! Ce efecte benefice are asupra organismului