Antena Meniu Search
x

Video Reacția unui tânăr din Honduras, după ce gustă pastramă cu fasole, de Ziua Națională a României

Azi, de 1 Decembrie, pe români i-a unit, din nou, fasolea cu ciolan, stropită zdravăn cu vin fiert şi ţuică. Cazane întregi au sfârâit în toată ţara, la foc domol. Zeci de mii de porţii au ajuns pe mesele pofticioşilor, imediat după defilare. Câţiva nepalezi au deprins imediat reţetele româneşti şi au bucatele pentru români.

de Redactia Observator

la 01.12.2022, 20:48

Vezi și

Fasolea cu ciolan n-a avut concurenţă. Cu un ochi la defilare şi cu altul la cazanele care sfârâiau, românii s-au cinstit cu bucate tradiţionale.

Boabele de fasole au fiert în tihnă toată noaptea, cu legume călite la foc domol. Bucăţi zdravene de carne s-au perpelit când pe o parte, când pe alta, până s-au rumenit. Din ceaune uriaşe, au aterizat direct în farfurii, răcorite de murături. Într-un alt colţ de Bucureşti, între două îmbucături, a mers numai bine o horă.

Tânăr din Honduras: "Pastramă cu fasole. Îmi place mult!"

La munte, frigul năprasnic a fost uns cu mâncare aburindă. Cu toţii au poftit la fasole şi s-a lăsat cu ospăţ mare. Mirosul de lemn răspândit de la focul deschis i-a adus pe oameni aproape la o stână din Poiana Braşov.

Pe acelaşi subiect

În Buzău, gustul tradiţional a ieşit din mânile iscusite ale unor bucătari nepalezi. Asiaticii s-au specializat în preperate românești: berbecuţi la proţap, pomana porcului sau varza călită cu mămăliguţă.

Bucătar nepalez: Aici gătesc varză cu ciolan. Şi nouă ne place, şi românilor le place.

Reporter: A fost greu să înveţi reţete româneşti?

Bucătar nepalez: Îmi plac sarmalele cu mămăligă, fasolea, iahnie de fasole.

Iar clienţii s-au lins pe degete: Tradiţional românesc, ţuică fiartă, fasole cu ciolan şi cârnaţi. El şi-a luat varză. Am ieşit special pentru chestia asta.

În celălalt capăt al ţării, la Iaşi, oamenii s-au aşezat răbdători la coadă pentru o porţie gratis.

Clara Mihociu, reporter Observator: Oamenii au dus dorul tradiţionalei mese de 1 Decembrie, fasolea şi cârnaţii, şi s-au aşezat în număr mare la rând pentru a se bucura de această masă, care s-a dat din nou după o pauzp de doi ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Reacția unui tânăr din Honduras, după ce gustă pastramă cu fasole, de Ziua Națională a României