Antena Meniu Search
x

Video "Să îi dăm o resetare". Robotul Ion s-a încurcat în explicații despre România, de față cu mai mulți elevi

Ion, consilierul premierului Nicolae Ciucă, a avut prima ieşire publică la un colegiu din Capitală. A ascultat opiniile elevilor, însă a fost şi stângaci în unele discuţii. Robotul cu inteligenţă artificială a fost resetat de mai multe ori în timpul dialogului.

de Redactia Observator

la 14.03.2023, 09:22

Vezi și

- Eu cred că statul român ar trebui să implementeze mai multe locuri de muncă.

- A înţeles doar statul român. Să îi dăm o resetare. 

Peste 30 de elevi ai Colegiului Național Aurel Vlaicu din Capitală au avut un invitat special la ore: robotul cu inteligenţă artificială Ion. Deşi puţin stângaci în dialog, Ion a discutat cu tinerii despre educaţia tehnologică, costul vieţii, dar şi măsuri pentru persoanele vulnerabile.

Nela Ghiceanu, director Colegiul Aurel Vlaicu: Elevii au fost foarte încântați și își mai doresc să repete această experiență.

Pe acelaşi subiect

Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării: Obiectivul acestui proiect este de a acumula informații în acest moment, așa funcționeză acești algoritmi bazați pe inteligență artificială, într-o etapă superioară după ce vom furniza suficient de multe date. Acest proiect Ion va putea fi capabil să ofere și soluții.

Vali Mălinoiu, echipa Ion: Unul din AI-urile pe care Ion le folosește se numește Magic Words. În cazul de față cuvântul este Salut Ion sau te poți apropia de Ion și Ion reacționează la tine.

Până acum peste 500.000 de români i-au scris lui Ion. În urmă cu două săptămâni, robotul a participat la prima şedinţă de Guvern, unde a avut o discuţie cu premierul. Nicu Sebe, coordonatorul echipei Ion, a recunoscut că dialogul a fost regizat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "Să îi dăm o resetare". Robotul Ion s-a încurcat în explicații despre România, de față cu mai mulți elevi