Antena Meniu Search
x

Video S-a lăsat cu scandal după ce un instructor de înot a adus la mal toate cele 3 cruci aruncate în mare, de Bobotează

Creştinii din toată ţara au sărbătorit astăzi Boboteaza. În Bucureşti, curtea Patriarhiei a fost arhiplină, iar la malul mării, portul Tomis a devenit neîncăpător. Mii de oameni au participat la procesiunea din Constanţa, iar 30 de tineri au fost suficient de curajoşi pentru a sări în apa rece a mării. Tradiţia recuperării celor trei cruci a fost marcată şi de incidente, după ce la Hârşova, toate au fost aduse la mal de aceeaşi persoană.

Bianca Podosu
de Bianca Podosu

la 06.01.2024, 19:39

Vezi și

În Ajunul Bobotezei, câţiva tineri din Hârşova s-au aruncat în Dunăre pentru a recupera crucile din lemn, dar nu au avut nicio şansă. Un instructor de înot venit din Călăraşi le-a adunat repede pe toate şi le-a adus la mal. Pentru calmarea spiritelor, a fost nevoie de intervenţia poliţiei. "A fost puţin egoist, dar zicea că le face cadou cuiva. Îi mai aduce, sigur noroc. Nu noroc, binecuvântare", a declarat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Sărbătoarea a adunat peste 6.000 de oameni la malul mării

Dis de dimineaţă, mii de credincioşi s-au adunat la Catedrala din Constanţa, de unde au pornit în procesiune până în portul Tomis. Arhiepiscopul a sosit cu o caleaşcă trasă de cai, iar apa ce urma a fi sfinţită a fost transportată în butoaie mari din lemn. După slujbă, ÎPS Teodosie a aruncat cele trei cruci în mare. 30 de tineri au sărit în apă pentru a le recupera. "Mă simt foarte bine sufleteşte că am prins crucea, că am reuşit să o prind", a declarat Ian Arcadiu Şcepanschi, scafandru.

Sărbătoarea a adunat peste 6.000 de oameni la malul mării. Elena a venit pentru prima dată la Constanţa de Bobotează. Ziua are pentru ea o însemnătate aparte. "Astăzi sărbătorim şi 4 ani de căsătorie şi am hotărât să venim la mare. Vremea e frumoasa. Pentru noi e prima dată când participăm la slujbă şi e deosebit", a declarat Elena. Peste 200.000 de sticle cu apă sfinţită au fost pregătite pentru această zi.

20.000 de sticle cu apă sfinţită au fost pregătite şi în Capitală, la Patriarhie, unde Preafericitul Părinte Daniel a oficiat slujba de Bobotează. "La Patriarhia Română, aproximativ 20.000 de persoane. S-au împărţit şi 10.000 de pacheţele cu anafură", a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Patriarhie. Mâine, (7 ianuarie) credincioşii din toată ţara îl celebrează pe sfântul Ioan Botezătorul, iar cu această ocazie, aproape două milioane de români îşi sărbătoresc onomastica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » S-a lăsat cu scandal după ce un instructor de înot a adus la mal toate cele 3 cruci aruncate în mare, de Bobotează