Antena Meniu Search
x

Video "Să pândească și să-i prindă". Un primar din Gorj le plătește din buzunar facturile celor care își pârăsc vecinii că fură apă

 Un primar din Gorj le-a pus gând rău localnicilor care fură apă. În plină secetă, edilul a anunțat că oferă recompensă celor care își pârăsc vecinii care udă grădinile și păcălesc apometrele. Deja, apelul său lansat pe Facebook a dat roade. Consumul de apă a scăzut, în special, în timpul nopții. Cei prinși că fură apă riscă să fie debranșați definitiv de la rețeaua publică. 

de Redactia Observator

la 02.08.2022, 09:48

Vezi și

De la robinet luăm mai rar. Cât este în fântână, luăm din fântână. 

E mai sănătoasă, spune bătrâna. Şi gratis, susţine primarul care a avut grijă ca toate fântânile din comuna Cătunele să fie curăţate. Asta, după ce seceta şi furtul din reţeua publică au amplificat lipsa apei în localitate. 

Florinel Țuilă, primar Cătunele: O parte a cetăţenilor comunei, cei care stau în zonele mai înalte, au rămas fără apă potabilă. 

Şi, cum bazinele se goleau mai ales noaptea, autoritățile au început să meargă pe ... firul apei. 

Pe acelaşi subiect

Florinel Țuilă, primar Cătunele: Mi-am dat seama că, pe perioada de noapte, oamenii lasă furtunurile și robineții daţi drumul, să curgă apa de voie în grădini. Dar, nu cu bani.

Aproape un sfert din apa consumata în Cătunele nu se regăsește în facturi. A fost calculul care le-a dat de gândit autoritatilor si asa le-a fost confirmata banuiala ca se fura apa in localitate.

Cei prinși că fură vor rămâne definitiv fără apă la robinet

Totul fie prin blocarea apometrelor, fie prin branșamentele ilegale la rețeaua publică. Cei prinși vor rămâne însă definitiv fără apă la robinet, ameninţă primarul. Acesta a promis recompensă celor care îi pârăsc pe hoţi: factura la apă pe o lună le-o plătește edilul din propriul buzunar. 

Florinel Țuilă, primar Cătunele: Considerăm că am făcut bine pentru că, la ora actuală, avem apă în bazine, nu mai sunt cetăţeni care să fi rămas fără apă.

Furtul de apă este infracțiune, iar cei prinși se aleg cu dosar penal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Să pândească și să-i prindă". Un primar din Gorj le plătește din buzunar facturile celor care își pârăsc vecinii că fură apă