Video

Salvamontist bruscat pe pârtie, la Bușteni, după ce un turist a aruncat cu vin într-o ambulanță. ”Alo, ne-a speriat copiii!”

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 17.01.2021, 21:26.
Actualizat: 17.01.2021, 21:37

Un salvamontist a fost bruscat de un turist, pe pârtia Kalinderu din Bușteni, după ce o ambulanță care a intervenit la un caz a intrat în apropierea pârtiei și ar fi deranjat un grup de turiști cu copii. ”Avem și noi copii mici și ne sperie copiii!”

Salvamontist bruscat pe pârtia, la Bușteni, după ce un turist a aruncat cu vin într-o ambulanță

Incidentul a avut loc sâmbătă, la baza pârtiei Kalinderu din Bușteni, după ce o ambulanță s-a apropiat de zona în care se afla un grup de turiști pentru a prelua o persoană rănită.

Deranjați de semnalele acustice ale autospecialei, un turist a aruncat cu paharul cu vin spre ambulanță. În acel moment, un salvamontist de la Serviciul Public Județean Salvamont Prahova a intervenit pentru a aplana conflictul, însă a fost el însuși bruscat de turiștii supărați.

”Avem și noi copii mici și ne sperie copiii. E normal! Alo, ne-a speriat copiii!”, i-au reproșat turiștii salvamontistului.

Salvamont România a comentat incidentul și a atras atenția asupra lipsei totale a forțelor de ordine care, în mod normal, ar fi trebuit să patruleze pe domeniile schiabile, pentru a preveni astfel de incidente.

Regretabil, și gestul turiștilor, și lipsa totala a forțelor de ordine. Oricum, noi, ca personal operativ de intervenție, continuăm sa ne facem datoria, aceea de a fi alături de cei care, într-un moment nefericit, au nevoie de sprijinul Salvamont. Poate acesta este răspunsul firesc la faptul ca avem un grad de răspuns de 100% la accidentele montane, ca intervenim la peste 6000 de cazuri anual și ca acordam ajutor și salvam mii de vieți. Salvamont Romania, întotdeauna prietenii Dumnevoastră de nădejde de pe cărările munților!”, au anunțat reprezentanții Salvamont.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.