Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Salvamontiştii au primit 28 de apeluri de urgenţă în ultimele 24 de ore

Salvamontiştii au primit un număr de 28 de apeluri de urgenţă în 24 de ore, cele mai multe fiind de la turiştii din Caraş-Severin şi Braşov.

de Redactia Observator

la 25.12.2017 , 13:19

Salvamontiştii au primit un număr de 28 de apeluri de urgenţă în 24 de ore, cele mai multe fiind de la turiştii din Caraş-Severin şi Braşov.

Din totalul de 27 de apeluri de urgenţă primite în ultimele 24 de ore - trei apeluri au fost pentru Salvamont Predeal, cinci apeluri pentru Salvamont Caraş Severin,un apel pentru Salvamont Sinaia, un apel pentru Salvamont Maramureş, cinci apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, trei apeluri pentru Salvamont Salvaspeo Gorj, trei apeluri pentru Salvamont Salvaspeo Mureş, două apeluri pentru Salvamont Sibiu, două apeluri pentru Salvamont Buşteni,două apeluri Salvamont Bihor şi un apel pentru Salvamont Lupeni, anunţă Dispeceratul Naţional Salvamont.

De asemenea s-au mai primit alte 27 apeluri prin care se solicitau informaţii despre zona montană.

Articolul continuă după reclamă

Salvamontiştii le recomandă celor care-şi petrec sărbătorile la munte precauţie în alegerea schiurilor potrivite, atenţie sporită pe pârtie, respectarea indicatoarelor de semnalizare şi a balizelor de marcare instalate pe pârtie şi pe traseele de schi pentru agrement.

De asemenea, salvamontiştii au oferit şi câteva sfaturi privind intervenţia în cazul producerii unui accident.

”Anunţaţi echipa locală Salvamont, specificând următoarele: numele dumneavoastră, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, când s-a produs accidentul şi locul unde se găsesc persoanele accidentate. Încercaţi să protejaţi locul accidentului şi accidentatul, amplasând pe pârtie la 5-6 metri în amonte, o bariera de schiuri înfipte în zăpadă, până la sosirea echipei Salvamont. Protejaţi termic accidentatul si încercaţi să îi asiguraţi suport psihologic”, precizează salvamontiştii.

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Salvamontiştii au primit 28 de apeluri de urgenţă în ultimele 24 de ore