Antena Meniu Search
x

Salvini intenţionează să ceară graţierea unui patron italian care a împuşcat un român

Matteo Salvini, ministrul de Interne italian i-a făcut o vizită în puşcărie patronului italian Angelo Peveri, condamnat la patru ani și jumătate de închisoare pentru tentativa de omor asupra unui român.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 24.02.2019, 13:39

Patronul italian a invocat legitima apărare, dar s-a constatat că nu fusese atacat - hepta

Matteo Salvini, ministrul de Interne italian i-a făcut o vizită în puşcărie patronului italian Angelo Peveri, condamnat la patru ani și jumătate de închisoare pentru tentativa de omor asupra unui român.

Patronul italian a fost condamnat de judecătorii italieni, după ce a surprins mai multe persoane în timp ce încercau să fure motorină dintr-un camion parcat în curtea firmei sale şi a tras cu o puşcă asupra hoţilor, care încercau său fugă, rănind grav un român.

Patronul italian a invocat legitima apărare

Patronul italian a invocat legitima apărare, dar s-a constatat că nu fusese atacat, el deschizând focul asupra persoanelor care fugeau din dorinţa de a-i pedepsi, sau de a le da o lecţie.

Vizita lui Salvini a durat aproximativ o oră, iar după întâlnire ministrul italian a precizat că patronul italian este un om de bună credinţă, care nu a încercat decât să-şi apere proprietatea.

Totuşi, spune Salvini, asta nu înseamnă că fiecare trebuie să ia legea în propriile mâini şi să îşi facă dreptate de unul singur, dar a invocat necesitatea schimbării legii în ce priveşte auto-apărarea.

"Nu este o invitație pentru oricine să ia legea în propriile mâini, dar dacă sunt atacat sau ameninţat în firma sau în casa mea, am dreptul să mă apăr, mi se pare cel puțin de bun simț", a precizat ministrul pentru repubblica.it.

Salvini intenţionează să ceară graţierea pentru patronul italian

Ministrul de interne a declarat că este posibil să contacteze Preşedinţia şi să ceară graţierea lui Peveri:

"M-am dus la Mattarella pentru Monella, antreprenorul din Bergamo, care a suferit o soartă similară. Acum, mai întâi vreau să vorbesc cu avocatul pentru a înțelege modul în care intenționează să miște lucrurile și apoi voi merge la președintele Republicii, nu am nicio problemă cu asta", a precizat Salvini.

Asociația Națională a Magistraților din Italia a făcut scandal după anunţul lui Salvini

Asociația Națională a Magistraților a reacţionat dur împotriva poziției şi propunerii ministrului Salvini.

"Deciziile cu privire la modalitățile și durata pedepsei închisorii nu aparțin ministrului de Interne, care a vizitat astăzi un prizonier condamnat printr-o hotărâre definitivă, ci numai sistemelor judiciare, care emite hotărâri într-o strictă și aplicare a legilor statului ", au precizat magistraţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Salvini intenţionează să ceară graţierea unui patron italian care a împuşcat un român