Antena Meniu Search
x

Video Sancţiuni dure pentru cei care nu stau la adresa din buletin. Numărul maxim de persoane care pot locui la aceeaşi adresă

Deocamdată, avem o avertizare. Cetăţenii care locuiesc la altă adresă decât cea trecută în buletin ar putea fi sancţionaţi. Asta prevede un proiect de lege pus în dezbatere publică de Ministerul de Interne. Sunt şi alte schimbări, desigur. La aceeaşi adresă nu vor mai putea locui mai mult de zece persoane care nu sunt înrudite.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 21.01.2022, 14:19

Vezi și

Pentru persoanele care stau în gazdă sau în chirie va fi mai dificilă procedura prin care vor putea să-şi treacă în actul de identitate acea adresă. Nu va mai fi suficientă declaraţia aparţinatorului, sunt mai multe documente ce vor trebui completate. Însă nu acesta e problema, ci că înainte de a li se acorda efectiv adresa la locaţia unde stau în chirie, poliţia va face un control.

Dacă se constată că nu locuiesc efectiv acolo, atunci actul de identitate ar putea fi anulat sau nu li se va permite să-şi treacă respectiva adresă ca adresă de domiciliu. În cazul în care cei care nu locuiesc la adresa trecută în buletin s-ar putea alege cu buletinul anulat. Există, de asemenea, un număr limită de persoane care pot locui la aceeaşi adresă: 10. Toate aceste măsuri se iau tocmai pentru a avea o evidenţă mai clară asupra adreselor reale ale persoanelor din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Sancţiuni dure pentru cei care nu stau la adresa din buletin. Numărul maxim de persoane care pot locui la aceeaşi adresă