Antena Meniu Search
x

Video Şapte localităţi din Satu Mare au intrat în carantină. Oamenii nu se tem de Covid: "Purtăm iar şi mască, mai bem şi un pic de pălincă"

Şapte localităţi din Satu Mare au intrat noaptea trecută în carantină, după ce rata de infectare a depăşit şase la mie. Oficialii spun că în sezonul vacanţelor oamenii nu au mai ţinut cont de reguli şi aşa se explică explozia de cazuri.

de Redactia Observator

la 13.09.2021, 16:12

Vezi și

În Turț, localnicii și-au început duminica la biserică. Chiar dacă localitatea tocmai a intrat în carantină, oamenii nu au renunțat la obiceiuri. Mulţi însă cred că au găsit vaccinul anticovid: palinca. "Cum ne protejăm? Purtăm iar şi mască, mai bem şi un pic de pălincă", spune un localnic. 7 localități din Satu Mare au intrat în carantină. Autorităţile cred că rata de infectare a crescut pentru că a fost perioada concediilor şi mulţi români s au întors acasă pentru a-și vedea familia. Într una din localităţi s a ţinut o nuntă cu 1.700 de oameni.

"Persoanele care au venit din străinatate în România în număr extrem de mare şi au participat la diferite evenimente, cum ar fi nunţile, botezurile şi evenimentele publice au fost un vector foarte important în propagarea virsului în rândul acestor şapte comunităţi", a declarat Tamás Ferenc Altfatter, prefectul judeţului Satu Mare. Chiar dacă în localități se circulă doar cu declarația pe propria răspundere, mulți dintre cetățeni au uitat de document. Polițiștii vor da amenzi abia de mâine.

Comunele care au intrat în carantină sunt Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Batarci, Cămărzana și Târșolț. Cazurile sunt în creștere și în orașul Negrești Oaș. Şi în judeţul Sibiu, comuna Şeica Mică a depăsit rata de infectare de 10 la mie. De mâine, localitatea intră în carantină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Şapte localităţi din Satu Mare au intrat în carantină. Oamenii nu se tem de Covid: "Purtăm iar şi mască, mai bem şi un pic de pălincă"