Antena Meniu Search
x

"S-ar fi împiedicat" Cum explică poliția din Cluj intervenția controversată asupra unui tânăr beat, lovit cu bocancul și ținut cu un picior pe cap

Este anchetă la Poliţia din Cluj-Napoca, după ce au apărut imagini cu o intervenţie controversată. Trei agenţi au fost filmaţi în timp ce imobilizau cu forţa un tânăr beat şi recalcitrant. În imagini se vede cum unul dintre poliţisti îl loveşte cu bocancul, iar un altul, vizibil iritat, îi pune piciorul pe cap deşi bărbatul era încătuşat.

De Alex Prunean la 28.11.2022, 16:17
intervenție controversată a polițiștilor din Cluj
"S-ar fi împiedicat" Cum explică poliția din Cluj intervenția violentă asupra unui tânăr beat, lovit cu bocancul și ținut cu un picior pe cap - Știri de Cluj

Totul s-a întâmplat după ce tânărul de 20 de ani a început să facă scandal în localul în care se afla şi din care a refuzat să plece. Atunci agenţii de pază au cerut ajutorul poliţiei. Imediat după ce au ajuns autorităţile, bărbatul a refuzat să se legitimeze, şi a încercat să fugă. A fost însă prins rapid şi încătuşat cu forţa, moment în care a fost şi lovit.

Tânărul a fost în cele din urmă amendat şi se pare că nu a depus plângere până în acest moment împotriva poliţiştilor.

Intervenție violentă a poliției, în Cluj-Napoca. Reacția IPJ Cluj

"Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus verificări interne cu privire la intervenția în cadrul unui eveniment din data de 26 noiembrie a.c., produs în municipiul Cluj-Napoca.

Pe acelaşi subiect

Din primele informații, la data menționată mai sus, în jurul orei 04.10, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre o stare conflictuală, izbucnită la un local de pe strada Republicii din municipiu. Agenții de pază ar fi solicitat unui grup de persoane aflate în interior să părăsească localul, întrucât acesta s-a închis. În acel moment, un tânăr ar fi devenit recalcitrant, provocând scandal. Având în vedere aceste aspecte și pentru a putea evacua persoanele aflate în interior, agenții de pază au folosit spray lacrimogen și au sesizat polițiștii.

La fața locului, polițiștii au identificat persoana responsabilă de scandal, această refuzând să se legitimeze, fugind de la fața locului. Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, iar la un moment dat, tânărul s-ar fi împiedicat, căzând la pământ. Polițiștii au folosit forța pentru a-l încătușa, ulterior stabilind că este vorba despre un tânăr, de 20 de ani, din Cluj-Napoca.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional pentru provocarea de scandal și refuz de legitimare.

De asemenea, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, întrucât în timpul evacuării persoanelor din local, agenții de pază ar fi  agresat o femeie. După analizarea elementelor relevate, se vor dispune măsuri în consecință", au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » "S-ar fi împiedicat" Cum explică poliția din Cluj intervenția controversată asupra unui tânăr beat, lovit cu bocancul și ținut cu un picior pe cap