Antena Meniu Search
x

Video Sărbătoarea Dovleacului Năzdrăvan, o alternativă de poveste pentru Halloween. Cei mici s-au distrat împreună cu părinţii

La Deva, vedem cei mai frumoşi bostani. Sunt adunaţi în fiecare an în această perioadă în curtea unei grădiniţe. Sărbătoarea Dovleacului Năzdrăvan este o tradiţie de toamnă a locului, o alternativă la celebrul Halloween. Aspiranţii la titlul de ... artist într-ale dovlecilor sunt chiar cei mici împreună cu părinţii lor.

de Redactia Observator

la 27.10.2021, 09:06

Vezi și

La o grădiniţă din Deva este veselie mare. În curte sunt expuşi cei mai frumoşi dovleci, toţi decoraţi şi sculptaţi de cei mici împreună cu ajutoarele lor de nădejde. "Tati a desenat la ochi şi mami a pus pasta de dinţi la ochi şi mami a pus păr negru peste părul portocaliu şi după aia a pus pălăria", povesteşte un copil.

Citește și: Cele mai populare filme de Halloween. La ce să te uiți cu prietenii sau familia

Sărbătoarea, alternativă pentru Halloween

Ca în poveşti, dovlecii s-au transformat, în funcţie de imaginaţie, în rechini, vulpi, vrjitoare, căsuţe sau chiar caleşti. "Acest proiect a luat naştere acum trei ani, ca o alternativă la sărbătoare împrumutată - Halloween - deoarece în satele româneşti ţăranii împreună cu copiii lor sculptau dovleci", explică Adina Costa, coordonator gradiniţă.

"Copiii au primit cu mare bucurie această sărbătoare şi ne bucurăm că se păstrează tradiţia", spune Alina Trif, educatoare. La finalul petrecerii, copiii au putut să guste din deliciosul dovleac copt. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Sărbătoarea Dovleacului Năzdrăvan, o alternativă de poveste pentru Halloween. Cei mici s-au distrat împreună cu părinţii