Antena Meniu Search
x

Video Scandal după participarea României la târgul de turism de la New York. 8.000 de dolari, cheltuiţi pentru 20 de poze prinse pe o pânză neagră

Scandal în jurul participării României la unul dintre cele mai importante târguri de turism internaţional, care a avut loc luna trecută la New York. Oficialii de la Bucureşti au promovat ţara prin câteva poze prinse pe o pânză neagră. Ministerul Turismului se scuză: a avut la dispoziţie doar 8 mii de dolari pentru amenajare. În plus, susţine că aşa se organizează acest eveniment de mai bine 20 de ani. 

de Redactia Observator

la 17.04.2022, 20:41

Vezi și

Şase oameni în faţa unei perdele negre... Sunt reprezentanţi ai Ministerului Turismului, Consulatului României la New York şi ai unei firme de asistenţă turistică. Cu toţii se laudă cu participarea ţării noastre la târgul de la New York. Imaginea a fost postată şi apoi ştearsă de pe facebook de către oficialii români, după valul de critici.  

Standul României are aproximativ 20 de imagini agăţate pe pânză neagră pe care, de altfel, toate ţările participante la târg au primit-o din partea organizatorilor. Pe alte două mese sunt aşezate albume şi hărţi. Atât s-a putut susţin, organizatorii, care spun că au avut la dispoziţie un buget de 7.900 de dolari. Alte ţări au reuşit să fie mult mai atractive. 

Charley Ottley, un susţinător şi promotor înfocat al naturii şi tradiţiilor româneşti, povesteşte că a vrut să ajute gratuit Ministerul Turismului cu promovarea României la târguri, dar a fost refuzat. "Nu au fost interesaţi, dar continuă să risipească banii voştri, sute, mii, sute de mii de euro, poate, pe ceva ce face România să arate că o ruşine totală faţă de restul lumii"

Reacţia Ministerului Turismului

Pe acelaşi subiect

Mii de oameni şi specialişti din industria turismului i-au dat dreptate. 

Răzvan Pascu: Dacă nu aş putea să aduc fonduri pentru aşa ceva, mi-aş da demisia. Dacă nu aş putea să schimb nimic, aş pleca. Iar decât să semnez un deviz pentru o astfel de participare a ţării mele la un târg de turism internaţional, mai bine mi-aş tăia mâna. 

Deşi în imaginile filmate la standurile multor altor ţări se văd panouri mari şi colorate sau activităţi artistice, ministrul Turismului e convins că oficialii români au făcut o treabă bună în a promova ţara noastră.  

Daniel Cadariu, ministrul Turismului: Nu există diferenţe semnificative între standul României şi standul altor ţări...Săptămâna viitoare vom încerca, cu cei care reprezintă industria turismului, să facem o analiză a participării la acest târg, în ideea de a găsi soluţii mult mai bune pe viitor. 

La târgul de la Berlin din 2018, a fost afişată la loc de cinste o imagine panoramică în care un bărbat stătea aproape dezbrăcat pe ruinele cetăţii Sarmizegetusa. Cu doi ani înainte, producătorii români au plătit pentru a-şi putea promova marfa la Paris, dar s-au trezit că nu au niciun loc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Scandal după participarea României la târgul de turism de la New York. 8.000 de dolari, cheltuiţi pentru 20 de poze prinse pe o pânză neagră