Antena Meniu Search
x

Scandal în lumea științifică: CLONAREA COPIILOR

Au fost publicate detaliile unei noi tehnologii care urmărește clonarea copiilor. Lumea științifică se află în mijlocul unui nou scandal

Au fost publicate detaliile unei noi tehnologii care urmărește clonarea copiilor. Lumea științifică se află în mijlocul unui nou scandal

Încă un pas ne mai desparte de posibilitatea clonării ființelor umane. Un proces pe care unii îl văd drept o amenințare majoră prin prisma problemelor pe care le ridică.

Cercetătorii americani, care au lansat metoda în cauză, susțin că sunt pe cale să dezvolte noi terapii pentru boli incurabile, precum Alzheimer şi scleroza multiplă.

Alți oameni de știință văd în această metodă, de fapt, o tehnologie care caută să cloneze oameni. Această teorie s-a amplificat și din cauza faptului că anumiți oameni de știință de la Oregon Health and Science University au reuşit, pentru prima dată, să extragă celule stem din embrioni umani creaţi în laborator.

Aceste celule pot fi folosite ca bază în crearea de noi tratamente pentru maladii grave dar, totodată, ar putea permite și clonarea ființelor umane.

Tehnica la care au apelat cercetătorii de la Oregon Health and Science University este asemănătoare cu cea folosită pentru crearea oii Dolly, primul animal clonat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Scandal în lumea științifică: CLONAREA COPIILOR