Antena Meniu Search
x

Video Scandal la magazinele Casa Unirea. Destinate exclusiv producătorilor autohtoni, vând marfă din import

Nici măcar în magazinele statului nu găsim doar legume şi fructe româneşti. Casa Unirea, destinată exclusiv producătorilor autohtoni, vinde marfă din import, contrar atribuțiilor pentru care a fost înființată. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 17.01.2024, 09:36

Vezi și

Un scandal uriaș se conturează în cazul Casei de Comerț Unirea, după ce autorităților le-a fost semnalat că aceasta nu vine doar produse românești, ci și unele de import, contrar atribuțiilor pentru care a fost înființată.

Corpul de control, trimis la Casa Unirea

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat marţi că a trimis Corpul de Control al ministerului la Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, în urma neregulilor semnalate de Consiliul de Administraţie referitoare la valorificarea unor produse de import prin această societate, nu doar din producţia autohtonă, urmând să ia "măsurile cele mai dure" dacă vor fi găsite nereguli.

Ministrul spune, de asemenea, că, în funcţie de cât de mare va fi cantitatea acestor produse de import descoperite în magazinele Casa Unirea, nu exclude să anunţe şi alte autorităţi care să facă verificări şi să ia măsuri sau să dea amenzi.

Destinaţia şi scopul acestor magazine este acela de a le permite producătorilor locali să-şi aducă şi să îşi vândă produsele autohtone. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Scandal la magazinele Casa Unirea. Destinate exclusiv producătorilor autohtoni, vând marfă din import