Antena Meniu Search
x

Video Scandalul dintre purtătorul de cuvânt al BOR şi Arhiepiscopul Tomisului ia amploare. IPS Teodosie a atacat-o pe soția lui Vasile Bănescu

Război pe faţă între arhiepiscopul Tomisului şi purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe. Contrele dintre cei doi au pornit de la posibilitatea mutării datei Paştelui, astfel încât să fie sărbătorit cu cel catolic. După mai multe schimburi de replici, ÎnaltPreaSfinţitul Teodosie a trecut la următorul nivel - atacuri directe la persoană şi familie. 

de Redactia Observator

la 21.04.2023, 19:23

Vezi și

Arhiepiscopul Tomisului nu a ţinut cont de sărbătoare şi l-a atacat pe purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române şi înainte şi după slujba de sfinţire a apei făcătoare de minuni. 

ÎPS Teodosie: E un om vrednic de compătimire, care are nevoie de rugăciune. el nu se roagă, de aceea vorbeşte împotriva Bisericii. Nu reprezintă Biserica şi-mi pare rău. Cred că e un accident în viaţa lui, în mintea lui, are a doua soţie care a fost categoric împotiva religiei. 

Vasile Bănescu a fost studentul Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Deşi Vasile Bănescu i-a fost student şi l-a cunoscut îndeaproape, ÎPS Teodosie s-a dezlănţuit la adresa sa. 

Pe acelaşi subiect

ÎPS Teodosie: Este un om neliniştit, frustrat, după cum se vede şi nu am decât sentimente de milă şi mă rog ca Dumnezeu să îi aducă mintea la loc că acum e foarte împrăştiată. Este într-adevăr necăjit pe el pentru că nu e şi el slujitor, nici nu poate fi pentru că e recăsătorit. deci, cred că din frustrare are aceste frământări pe care le exprimă în cuvinte întortochiate.

Înalta faţă bisericească a primit replica în scris, printr-un mesaj care face referire la minciună şi ură. 

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR: Minciuna cruntă, insolentă și obscenă expectorată public, atacul la persoana și mai ales la familia cuiva, atac alimentat de ură "creștină" și furie provocată de confruntarea cu realitatea, nu de vreun strop de adevăr, dezonorează total și zgomotos pe absolut oricine.

Bănescu mai spune că IPS Teodosie s-a compromis sfidând atât Patriarhia Română cât şi legea şi îl invită la scuze publice şi pocăinţă. 

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR: O persoană care s-a compromis personal, sfidând în formă continuată Patriarhia Română, legea, binele comun și interesul național, persoană asociată azi cu simpatia declarată pentru un dictator declarat criminal de război.

Scandalul dintre Vasile Bănescu și ÎPS Teodosie a pornit de la lumina sfântă

Scandalul dintre cei doi a pornit la începutul acestei luni când au apărut, în spaţiul public, discuţiile despre posibilitatea sărbătoririi paştelui ortodox cu cel catolic. Idee la care Arhiepiscopul Tomisului s-a opus vehement.

ÎPS Teodosie (10 aprilie 2023): Au catolicii sfânta lumina? N-au. Au alții? N-au. Toți se adună la lumina ortodocșilor. Nu îndrăznesc să vină că e greu la ortodocși, sunt posturi mari, metanii, aspre, au lumina materială. Nu trebuie să existe diferențe între lumina de la catedrala patriarhală și lumina din orice cătun în care trăiesc oameni frumoși și credincioși. 

Deocamdată, schimburile de replici între cei doi au rămas fără urmări. Sinodul Bisericii Ortodoxe nu ar fi luat vreo măsură în acest caz. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Scandalul dintre purtătorul de cuvânt al BOR şi Arhiepiscopul Tomisului ia amploare. IPS Teodosie a atacat-o pe soția lui Vasile Bănescu