Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Scăpat din priviri de mamă, Vlăduț a sfârșit tragic în valuri, la doar 11 ani. În lacrimi și nedezlipită de el, femeia a tot sperat la o minune

Tragedie fără margini pentru o familie aflată în vacanţă! Un copil de 11 ani s-a înecat pe o plajă din Constanţa, unde steagul galben interzicea înotătorilor fără experienţă să intre în mare. Mama lui l-a lăsat nesupravegheat cât s-a dus la un beach bar, suficient cât băiatul să fie târât de curenţi spre larg. Şirul imprudenţelor a continuat în alte staţiuni. În urmă cu puţin timp, doi copii au fost salvaţi din valuri pe o plajă de la Neptun, unde era steag roşu. 

de Redactia Observator

la 25.08.2024 , 20:30

Salvamarii şi medicii au încercat aproape o oră să îl readucă la viaţă pe Vlăduţ. În lacrimi şi nedezlipită de el, mama lui a tot sperat la o minune. Băiatul stătuse, însă, prea mult în apă. De când l-a dat dispărut mama şi până a fost găsit trecuse o jumătate de oră.

"Era mama foarte disperată, își caută copilul, l-au căutat inclusiv salvamarii, dar a trecut foarte foarte mult timp. A fost scos de apă la mal", a declarat un martor.

Copilul venise în vacanţă, cu bunica şi mama lui, de la Tulcea

Vezi și

Înainte să fie luat de valuri, se juca la mal, în apă până la genunchi, deşi salvamarii ridicaseră steagul galben. Mama lui l-a scăpat din ochi cât s-a dus la un bar beach unde îşi lăsase telefonul la încărcat. 

Pe acelaşi subiect

"Facem un apel când marea e agitată și arborăm steagul galben. Copiii să nu fie lăsați, iar cei care nu știu deloc să înoate să nu între în apă. Să respectăm natura, marea nu iartă pe nimeni. De aia i se spune Marea Neagră, oricând se poate înora și veni furtună. Trebuie să fim tot timpul în alertă", a declarat Gabriel Culea, salvamar.

Băiatul de 11 ani s-a înecat într-o zonă de plajă cu intrare lină în mare şi protejată de diguri. Când sunt valuri mari, curenţii marini pot fi periculoşi chiar şi în porţiunile de obicei liniştite. Un copil de 10-11 ani poate fi târât în larg în mai puţin de două minute.

Marea Neagră a fost periculoasă astăzi în toate staţiunile

La Constanţa, Mamaia, Eforie şi Costineşti, salvamarii au ridicat steagul galben, iar la Neptun, Venus şi Vama Veche, intrarea în apă a fost interzisă. 

59 de turişti au fost scoşi vara aceasta din valurile Mării Negre în staţiunile de la noi. Pentru 13 dintre ei a fost prea târziu, însă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Scăpat din priviri de mamă, Vlăduț a sfârșit tragic în valuri, la doar 11 ani. În lacrimi și nedezlipită de el, femeia a tot sperat la o minune