Antena Meniu Search
x

Video Schema extrem de simplă prin care un bărbat fura mașini de 7.000 - 8.000 de euro în București. Nimeni nu s-a gândit să-i pună întrebări

Un hoţ de maşini din Bucureşti a ridicat furtul la rang de artă. Îşi alegea de pe stradă autoturismele care-i plăceau, chema apoi o platformă să le ridice şi ruga şoferul acesteia să le ducă la un centru de dezmembrări, ca şi cum ar fi fost ale lui. Iată cum a fost şi el, în cele din urmă, ridicat de poliţişti.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 25.02.2024, 19:22

Vezi și

Schema era extrem de simplă şi ingenioasă. Individul punea ochii pe mașini ale firmelor de închirieri auto care nu valorau mai mult de 7-8.000 de euro. Spera că lipsa lor va trece neobservată o vreme și li se va pierde urma. 

  • Bogdan Dinu, reporter Observator: Bărbatul apela la servicii de tractare și spunea la care centru de dezmembrări trebuie să ajungă mașina. Omitea, însă, să spună că autoturismul nu îi aparține. 

Un detaliu minor, pe care nimeni nu-l verifica. Ca să nu se dea de gol, hoţul chema de fiecare dată o altă firmă de tractări. Astfel, șoferii platformelor nu ajungeau să li se pară ceva suspect.

Nici centrele de dezmembrări alese nu erau aceleași

Pe acelaşi subiect

Alegea locuri diferite din București şi Dâmbovița. Aici, mașinile erau vândute şi urmau să fie făcute bucăţi pentru piese. Doar două dintre cele trei autoturisme furate au fost recuperate de proprietari.

Ancheta polițiștilor a pornit după ce unul dintre administratorii firmelor păgubite a depus plângere.

  • Crina Eșanu, Poliția Capitalei: Bănuitul a fost depistat și dus la audieri, iar în baza probatoriului administrat cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore. 

Bărbatul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile şi este acum cercetat pentru instigare la furt calificat și înșelăciune în formă continuată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Schema extrem de simplă prin care un bărbat fura mașini de 7.000 - 8.000 de euro în București. Nimeni nu s-a gândit să-i pună întrebări