Antena Meniu Search
x

Schema prin care angajaţi de la AFDJ Galaţi şi Autoritatea Navală au fraudat 7 milioane € din fonduri europene. Procurorii EPPO au intrat pe fir

Fraudă de 7 milioane de euro, la Galaţi şi Constanţa. Au descoperit-o procurorii Parchetului European, care fac cercetări pentru fraudarea fondurilor europene, după construcţia a două nave pentru Administrația Fluvială a Dunării de Jos. Mai mulţi funcţionari au fost ridicați de acasă, ieri dimineaţă și duși la sediul instituției pentru a le fi percheziționate birourile.

de Adrian Obreja

la 28.03.2024, 08:09

Vezi și

12 percheziții au avut loc, miercuri, la Autoritatea Navală Română din Constanţa, la Administrația Fluvială a Dunării de jos din Galați şi la alte două firme private. Funcţionarii ar fi organizat o licitație cu dedicație, pentru achiziția a două nave împingător, în anul 2019.

"Acesta este unul dintre cele două împingătoare, Bechet, pentru care procurorii Parchetului European au venit, astăzi, la Galaţi. Sunt suspiciuni că au fost fraudate fondurile europene", potrivit reporterului Observator, Adrian Obreja.

Procurorii suspectează faptul că angajații au întocmit caietul de sarcini astfel încât doar o singură firmă să poată participa la licitație. În plus, navele aveau destinație fluvială, dar s-a cerut să poată fi folosite atât pe Dunărea maritimă cât și pe mare.

Prejudiciu de 7 milioane de euro

Pe acelaşi subiect

Reporter: Au pescaj maritim?

Florin Uzumtoma, AFDJ Galați: Fluviu maritiv. 

Reporter: Deci ar fi trebuit să fie doar nave fluviale. 

Cu alte cuvinte, cele două împingătoare nu pot fi folosite pe Dunăre de la Brăila în amonte, cu rezervoarele încărcate ochi, pentru că ar atinge fundul apei. "Este vorba despre acele 2 remorchere fluviale. Pescajul era cumva uşor depăşit", a declarat Agela Ivan, director AFDJ Galați. Cele două împingătoare au fost livrate în 2021, iar prejudiciul calculat de procurori, din bani europeni, se ridică la 7 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Schema prin care angajaţi de la AFDJ Galaţi şi Autoritatea Navală au fraudat 7 milioane € din fonduri europene. Procurorii EPPO au intrat pe fir