Antena Meniu Search
x

Schema prin care un angajat IKEA a reuşit să fure peste 440.000 de lei, în Bucureşti. Ar fi fost ajutat de alte 9 persoane

Un angajat IKEA din Bucureşti este cercetat pentru înşelăciune şi fals informatic, după ce ar fi efectuat fără drept 55 de operaţiuni de retur de produse sau sume de bani. Pejudiciul este estimat la peste 440.000 de lei.

de Redactia Observator

la 12.04.2024, 17:14

Schema prin care un angajat IKEA din Bucureşti a reuşit să fure peste 440.000 de lei. Ar fi fost ajutat de alte 9 persoane
Schema prin care un angajat IKEA din Bucureşti a reuşit să fure peste 440.000 de lei. Ar fi fost ajutat de alte 9 persoane - Shutterstock

”În fapt, în perioada 1 martie 2021 – 15 noiembrie 2023, un bărbat, în vârstă de 29 de ani, angajat în cadrul unui centru comercial, ar fi efectuat 55 de operaţiuni de retur de produse sau sume de bani, către diferite persoane, deşi, comenzile iniţiale plasate de aceste persoane ar fi fost în parte fictive şi în parte nereturnate”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în 19 cazuri, bărbatul, profitând de faptul că avea acces la casa de marcat, ar fi creat bonuri de vânzare false, iar după generarea vânzării false, acesta ar fi deschis cazuri de retur, întocmind documentele de retur şi nota de plată în baza bonurilor de vânzare anterior menţionate, relatează news.ro.

Planul era bine pus la punct

”De asemenea, în 35 de cazuri, bănuitul ar fi efectuat retururi false în baza unor bonuri de vânzare reale, folosindu-se de  o aplicaţie care permite accesarea arhivei bonurilor fiscale, prin intermediul căreia ar fi identificat bonuri de vânzare reale pentru produse aflate la limita împlinirii celor 365 de zile, termenul de retur acordat de societate clienţilor săi. Ulterior, banii aferenţi returului ar fi fost livraţi în conturile unor persoane, diferite faţă de cele care au plasat comenzile iniţiale reale”, a mai transmis sursa citată.

Pe acelaşi subiect

Potrivit poliţiştilor, la data de 19 noiembrie 2022, bărbatul ar fi creat o comandă folosind aplicaţiile societăţii prejudiciate, pentru a emite un bon de comandă pe numele unei rude.

”Comanda ar fi fost confirmată şi iniţiată în sistemul de operare folosit de societate, apoi, bănuitul ar fi procesat returul comenzii şi ar fi stornat bonul de vânzare, fără a anula însă livrarea comenzilor.  Astfel, prin cele 55 de operaţiuni de retur produse/sume de bani, bănuitul ar fi creat un prejudiciu persoanei vătămate în valoare de peste 440.000 de lei. Probatoriul administrat a relevat faptul că bărbatul, cu sprijinul a nouă persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 57 de ani, ar fi beneficiat de suma de bani aferentă retururilor efectuate în mod fictiv, banii intrând, ulterior, în conturile acestuia”, a mai transmis Poliţia.

Bărbatul şi alte şase persoane au fost reţinute. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Evenimente » Schema prin care un angajat IKEA a reuşit să fure peste 440.000 de lei, în Bucureşti. Ar fi fost ajutat de alte 9 persoane