Antena Meniu Search
x

Schema prin care un tânăr din Braşov a păcălit zeci de persoane şi a strâns peste 1,5 milioane de lei. Ce făcea cu banii "câştigaţi"

Un tânăr de 21 de ani din Braşov a reuşit să păcălească luni la rând mai multe persoane printr-un plan bine pus la punct, paguba totală ajungând la peste 1.500.000 de lei. Schema a luat însă sfârşit după ce a intrat în atenţia autorităţilor, fiind acum reţinut pentru 24 de ore.  

de Redactia Observator

la 05.07.2023, 15:17

Schema prin care un tânăr din Braşov a păcălit zeci de persoane şi a strâns peste 1,5 milioane de lei. Ce făcea cu banii "câştigaţi"
Schema prin care un tânăr din Braşov a păcălit zeci de persoane şi a strâns peste 1,5 milioane de lei. Ce făcea cu banii "câştigaţi" - Shutterstock

Din cercetările polițiștilor și Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov a reieșit că, în perioada august 2021 - mai 2022, un tânăr de 21 de ani, din orașul Râșnov, ar fi indus în eroare 20 de persoane cu promisiuni de oferire a unor câștiguri substanțiale din investiții cu criptomonede și comerț de NFT-uri.

Tânărul ar fi afișat imaginea unui broker de succes, a unui intermediar și totodată a unui expert în investiții profitabile, pentru a câștiga încrederea potențialilor clienți, reușind astfel să păgubească persoanele vătămate cu suma totală de aproximativ 1.580.000 lei.

Cum a folosit tânărul de 21 de ani sumele de bani încasate

Sumele de bani încasate ar fi fost folosite de acesta pentru a-și asigura un stil de viață opulent, caracterizat prin vacanțe de lux, autoturisme ori locuințe scumpe, cu mult peste veniturile legal obținute și declarate, transmite Mediafax.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat procurorului de caz cu propunerea de arestare preventivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Schema prin care un tânăr din Braşov a păcălit zeci de persoane şi a strâns peste 1,5 milioane de lei. Ce făcea cu banii "câştigaţi"