Antena Meniu Search
x

Video Schi nautic pe cablu, un sport tot mai popular şi în România. Sibiul a organizat o competiţie internaţională cu peste 50 de sportivi

Un nou sport devine tot mai popular în România. Este vorba de schiul nautic pe cablu, practicat de iubitorii senzaţiilor tari. La Sibiu, unde există una dintre cele mai moderne instalaţii de wakeboarding din România, se desfăşoară în aceste zile o competiţie internaţională, la care participă peste 50 de sportivi români şi străini.

de Redactia Observator

la 19.08.2023, 20:32

Vezi și

Schiul nautic face valuri tot mai mari în România. Mai ales că o dată cu apariţia instalaţiilor pe cablu, sportul este mai ieftin şi mai uşor de practica. Nu mai e nevoie de barca motorizată, pentru a face sărituri spectaculoase. Sportul poate fi practicat şi de copii şi adolescenţi. Maria are 16 ani şi concurează deja la competiţii naţionale şi internaţionale. Ea se antrenează de cel puţin 5 ori pe lună. "Recomand acest sport 100% la tineri şi la absolut orice persoană, dacă le place adrenalina şi vor să aibă parte de puţină distracţie. Îmi place că aici nu sunt cazături foarte grave, cazi în apă şi m-am apucat acum în jur de 3 ani", a declarat Maria, o concurentă.

Wakeboardingul este însă un sport nou în România

De câţiva ani s-a apucat de acest sport şi Alex, un pic cam târziu spune el. "La 29-30 de ani. Într-un weekend am zis că mă apuc de snowboard şi wakeboard. Mi-am dat seama prea târziu că sunt un pic cam bătrân pentru asta, dar suntem unde suntem", spune Alex, un concurent. Unii sportivi spun că wakeboardingul şi snowboardinul se aseamănă, atât la dificultate cât şi la preţ. Pentru amândouă e nevoie de pass-uri şi echipamente speciale, care sunt în jur de o mie de euro. Wakeboardingul este însă un sport nou în România.

"Ramura sportivă de schi nautic şi wakeboarding a fost recunoscută acum 2 ani în Romania, apoi a fost înfiinţată aceasta Federaţie de Schi Nautic, am organziat prima competiţie în premieră în Sibiu anul trecut", a declarat Ioana Goncea, organizator competiţie. Anul acesta, zeci de sportivi din toate colţurile Europei au venit la Sibiu să participe la competiţie. Printre concurenţi s-a aflat şi o fostă campionă din Germania. "Fac wakeboarding din 2012, sunt de asemenea antrenor. Sunt pentru prima dată aici în România şi e minunat. Iubesc totul, pe bune. Oamenii sunt drăguţi, mâncarea este bună, băutura de asemenea, dar mai ales competiţia este minunată", a declarat Tina Fromling, campioană wakebording.

Pe marginea lacului Binder din Sibiu s-au strâns şi mulţi spectatori. Competiţia de wakeboarding de la Sibiu se încheie mâine. Valorea premiilor e de peste 7.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Schi nautic pe cablu, un sport tot mai popular şi în România. Sibiul a organizat o competiţie internaţională cu peste 50 de sportivi