Antena Meniu Search
x

Video Şcolile din România predau lecţia de umilinţă. Elevii, obligaţi să stea în sălile de clasă îmbrăcaţi ca afară din cauza gerului pătrunzător

Mănuși, căciulă şi haine groase. Aşa arată acum, "uniforma" elevilor din Timişoara. Compania de termoficare a plafonat temperatura agentului termic, astfel că în şcoli, mai ales în cele fără izolare termică, frigul de afară a pătruns de îndată şi în sălile de curs. Opt clase si-au suspendat deja cursurile, iar lor li s-ar putea alătura mult mai multe.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 26.01.2022, 08:36

Vezi și

"Așa cum v-am anunțat săptămâna trecută, temperatura în clase și în dormitoare este foarte scăzută (...) intrăm în online până la remedierea acestei situații de la nivel local". Astfel de mesaje circulă deja pe mai toate grupurile de părinţi. "E rece, e foarte rece dimineața. Tremur foarte tare şi mi-e greu să scriu", spune o elevă.

În sălile de clasă e un ger pătrunzător

În sălile de clasă e un ger pătrunzător, iar copiii spun că abia pot ţine stiloul în mână. Chiar şi dascălilor le este greu să suporte temperaturile atât de scăzute. "Şi eu la rândul meu am mai multe rânduri de haine pe mine și se întâmplă să am și geaca pe mine, dar încercăm să facem față cu brio", a declarat Ana-Maria Denisa, învățătoare. Şcolile şi grădiniţele din Timişoara au început să se închidă rând pe rând, iar în clase temperaturile nu trec de 14-15 grade Celsius.

"Temperatura în sălile de clasă nu permite desfăşurarea activităţilor didactice. Şi, din păcate, sunt semnale că mai urmează şcoli întregi, cu toate formaţiunile", a declarat Cosmin Hogea- ISJ Timiș. Liceul de Arte şi Colegiul Henri Coanda din Timişoara au trecut deja în online, iar astăzi, alte şase şcoli din oraş rămân cu clasele goale. "Vom vedea cum evoluează lucrurile săptămâna aceasta şi în funcţie de evoluţie vom putea să luăm alte decizii", a decarat Ruben Lațcău – viceprimar Timișoara. Nici în casele timişorenilor racordaţi la sistemul centralizat de încălzire situaţia nu este mai roz, iar soluţii... momentan nu există.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Şcolile din România predau lecţia de umilinţă. Elevii, obligaţi să stea în sălile de clasă îmbrăcaţi ca afară din cauza gerului pătrunzător