Antena Meniu Search
x

Scriitoarea Ioana Macoveiciuc, Prințesa Urbană, are socrul în spital la Suceava: "Măcar să ne spună: băi oameni, e nasol!"

Scriitoare Ioana Macoveiciuc, Prințesa Urbană, are socrul în spital la Suceava și a povestit prin ce trece acesta: "Măcar să ne spună: băi oameni, e nasol!".

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 01.04.2020, 10:40

Scriitoare Ioana Macoveiciuc, Prințesa Urbană, are socrul în spital la Suceava: "Măcar să ne spună: băi oameni, e nasol!"
Fotografie cu caracter ilustrativ - Captură video

Scriitoarea Ioana Macoveiciuc, Prințesa Urbană, are socrul în spital la Suceava și a povestit prin ce trece acesta: "Măcar să ne spună: băi oameni, e nasol!".

Ioan Chicet-Macoveciuc, scriitoare de cărți pentru copii și administratora paginii Prințea Urbană, a postat marți seara un mesaj cutremurător despre socrul ei, internat în Spitalul Județean din Suceava.

"Tatăl soțului meu este internat de ieri la Suceava.

Este în stare gravă, pneumonie, respiră foarte greu, este diabetic, nu vede. La ora 8 PM respira atât de greu încât nu putea vorbi. Face febră și atacuri de panică, acuză dureri în dreptul inimii.

Pe acelaşi subiect

În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic. Nu a fost testat. Ştim de la el, am vorbit cu el constant pâna astă seară la 8.

Nu este dus la dializă, deși viața lui depinde de dializă făcută la 3 zile. Azi s-a încheiat a patra zi.

Nu i se ia glicemia, nu i se oferă tratament.

Cei care ne-au răspuns la telefon mint. Ba că a fost dus la dializă (nu a fost), ba că a fost văzut de medic (nu a fost văzut). Ştim de la el.

De patru ore nu mai răspunde nimeni la niciun telefon.

Nu primește oxigen, nu știm dacă poate fi externat, nu știm dacă ar putea fi locuri la urgență, dacă e ceva ce poate face cineva pentru el. De ce nu este dus măcar la dializă? De ce nu primește tratament? Un fir cu oxigen la pat? Omul se sufocă.

De ce l-au mai internat, dacă nu îl izolează (e în salon cu alții), nu îl tratează, nu îl testează, ba îl mai și privează de tratamentul și procedurile care îl țin în viață? Cine ia aceste decizii?

Nu avem informații. Ce pare acum este că nu are nicio șansă.

Soția lui, contact direct, nu reușește să dea de nimeni de la DSP să ceară să fie testată. Are și ea febră, e izolată la domiciliu.

Iar când aud la TV că situația e sub control, că avem de toate, mă sufoc.

Spuneți-mi voi, cum îl salvăm pe acest om? Pe ceilalți oameni în aceeași situație?

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De ce nu vorbesc acești oameni? De ce nu cer ajutor? De ce nu ne spun, măcar: Băi oameni, nu avem locuri la ventilatoare, e nasol."

Miercuri de dimineață, Ioana a revenit cu un mesaj: "Bună dimineața! Mulțumesc tuturor pentru gândurile bune și pentru intenția de a ajuta.

Tatăl soțului a reușit să treacă peste noapte, la ora 2 a fost văzut de un medic care i-a luat glicemia și i-a făcut insulina, a primit și o cană cu ceai și o felie de pâine. Este în continuare slăbit și nu respiră bine, însă nu este mai rău. A vorbit soacra mea cu el la telefon. Ea este acasă, face în continuare febră moderată și a început să tușească. Amândoi par a avea COVID, însă nu au fost testați încă.

Nu am reușit să aflu informații despre ceilalți pacienți din salon, știu că doi nu se pot mișca, nu știu care este starea lor, din păcate."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Scriitoarea Ioana Macoveiciuc, Prințesa Urbană, are socrul în spital la Suceava: "Măcar să ne spună: băi oameni, e nasol!"