Antena Meniu Search
x

Video Scufundarea pescadorului Shark1 rămâne îngropată în mister. Ipoteză cruntă în cazul marinarilor încă dispăruţi

Sunt trei zile de când nava Shark 1 şi doi pescari sunt dispăruţi în apele Mării Negre. Anchetatorii vin cu o ipoteză-şoc: oamenii ar putea fi captivi încă în epava scufundată. Între timp, familiile celorlalţi trei pescari i-au condus pe ultimul drum.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 19.05.2021, 19:49

Vezi și

Angela Costea, soţia comandantului: A lucrat la Agenţia Română a Salvării de vieţi omeneşti pe mare şi el uite că a murit înecat. Nu a avut şansa să se salveze...

A înfruntat valuri de probleme pe mare în cei 36 de ani de experienţă în larg, a salvat zeci de vieţi... mai puţin pe a lui. Familia nu îşi explică ce s-a întâmplat şi de ce comandantul Nicuşor Costea nu a mai reuşit de această dată să vină cu bine acasă. 

Angela Costea, soţia comandantului: S-a rupt ceva poate când traulau... nu ştiu. A mai fost plecat şi în afară în alte proiecte hidrotehnice, de construcţii de diguri, în Maroc, în Israel. A adus nave din Turcia. 

Tot el a adus iahtul uriaş pe care se fac petreceri în fiecare weekend în largul mării.

Pe acelaşi subiect

Marian Cosma, coleg la ARSVOM: Avea o experienţă foarte mare şi marea pentru el nu prea era o piedică sau o problemă. A fost printre puţinii colegi de ai mei şi marinari foarte buni manevrieri.

Nicuşor Costea ar fi împlinit 58 de ani în iulie. 

Soţia pescarului Daniel a rămas singură cu trei copii mici

Sunt lacrimi şi la 30 de kilometri de Constanța, în Moviliţa, unde soţia unui alt pescar găsit mort pe plajă refuză să creadă că a rămas singură cu cei 3 copii de 2,4 şi 5 ani. Daniel Râciu era stâlpul familiei.

Mirela Râciu, soţia pescarului: A plecat pe mare să facă şi el nişte bani... M-a lăsat singură cu trei copii... Le-am spus că e la Doamne-Doamne şi ne vede de acolo de sus.

Liliana, mătuşa pescarului: S-a dus şi el să câştige bani, nu vedeţi, nu aveau nici de unde...

Epava pescadorului este de negăsit

Pe mare continuă căutările pentru a treia zi. Epava pescadorului şi doi dintre membrii echipajului sunt inca de negasit. Misiunea e extrem de grea pentru că marea e tot agitată. În jurul prânzului, s-au găsit obiecte care se presupune că ar fi de pe navă: o prelată şi o butelie.

Anchetatorii nu exclud posibilitatea ca pescadorul contstruit în 2012 să fi avut o gaură, care a făcut ca nava să se scufunde atât de repede încât marinarii să nu mai aibă ce face.

Pescarii găsiţi împreună au încercat din răsputeri să se salveze. Necropsia a stabilit că toţi cei trei au murit înecaţi. Anchetatorii au o ipoteză cruntă în cazul celor doi pescari încă dispăruţi.

Zafer Sadâc, procuror: Este posibil să fi fost cumva prinşi în structura navei, în structura pescadorului, de aceea să fi rămas undeva pe fundul apei. Se ia în calcul să se apeleze şi la o navă de cercetare marină care să poată să sondeze undeva pe fundul mării. 

Tragedia a declanşat o serie de anchete.

Până la găsirea epavei scufundarea pescadorului Shark1 rămâne îngropată  adânc în mister. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Scufundarea pescadorului Shark1 rămâne îngropată în mister. Ipoteză cruntă în cazul marinarilor încă dispăruţi