Antena Meniu Search
x

Imagini teribile cu scutul uman pentru femeia-jandarm şi colegul ei, bătuţi cu bestialitate în Piaţa Victoriei

Tânăra în uniformă atacată de mulţime are 23 de ani şi abia se angajase în Jandarmerie. A trecut pe lângă moarte, când a fost dezarmată şi lovită fără milă. Imaginile filmate, greu de privit, arată foarte clar cine i-a atacat pe ea şi pe colegul ei.

Vezi și

Tânăra în uniformă atacată de mulţime are 23 de ani şi abia se angajase în Jandarmerie. A trecut pe lângă moarte, când a fost dezarmată şi lovită fără milă. Imaginile filmate, greu de privit, arată foarte clar cine i-a atacat pe ea şi pe colegul ei. Cel puţin 3-4 dintre ei ar putea fi identificaţi foarte uşor. Feţele lor sunt vizibile în imaginile care arată şi cum au lovit cu cruzime.

La ora 23:06, un dispozitiv de jandarmi traversează piaţa Victoriei după un apel la 112 care anunţa că un fast-food a fost vandalizat. Pe drum, ultimii doi din coloană sunt atacaţi şi capturaţi de mulţime.

 Zeci de tineri se năpustesc lor. Îi lovesc cu pumnii, cu picioarele şi chiar cu panouri publicitare smulse de pe stradă, moment în care se aude un mesaj şocant.

"E femeie! Gata!", se aude din mulţime.

Chiar şi aşa, tinerii violenţi lovesc cu o cruzime de neînţeles. Unii dintre ei au fost recunoscuţi ca fiind huligani din galeriile de fotbal. Pusă la pământ, jandarmeriţa de 23 de ani este pur şi simplu călcată în picioare. Atacatorii i-au furat arma şi i-au tras casca de protecţie.

 Sunt minute dramatice. Sub ploaia de lovituri, tânăra nu se mai poate apăra. Colegul ei, mai mare cu cinci ani, încearcă să o protejeze cu scutul.  Ceilalţi jandarmi care-i însoţeau în dispozitiv, echipaţi pentru intervenţie, nu se întorc după ei. 

Abia după câteva minute, mai mulţi manifestanţi paşnici, dar şi jandarmi în civil încearcă să-i salveze pe cei doi. Un tânăr o apără pe jandarmeriţă cu propriul corp. O cuprinde cu braţele şi încearcă să o îndepărteze de grupul violent. Se formează un lanţ uman în jurul jandarmilor, însă din piaţă, tinerii agitaţi încearcă să-l rupă cu lovituri dure. 

MARIUS MILITARU, Jandarmeria Română:

Vreau să adresez mulţumiri publice în numele tuturor jandarmilor către acei protestatari care au dat dovadă de un civism exemplar şi i-au protejat pe cei doi colegi loviţi cu atât de multă brutalitate.

Jandarmii au fost predaţi colegilor şi transportaţi de urgenţă la spitalul Floreasca. Tânăra a fost internată în stare gravă. Iniţial, au existat suspiciuni că ar avea fractură la coloana cervicală, însă ulterior diagnosticul nu a mai fost confirmat. Ambii au însă traumatisme pe tot corpul.

Astăzi, jandarmii răniţi au fost vizitaţi de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, dar şi de ministrul Afacerilor Interne.

SORINA PINTEA, ministrul Sănătăţii:

Nu are o ruptură de coloană cervicală, este bine s-a ridicat din pat, a comunicat. Aşteaptă să meargă la serviciu! Ea este foarte bine, adică foarte bine fizic, mie nu mi-a venit să cred!

Tânăra de 23 de ani, atacată de mulţimea violentă, abia intrase în Jandarmerie. Sunt voci care condamnă organizarea şi intervenţia trupelor. Şi spun că tânăra ar fi fost expusă pericolului, deşi nu avea experienţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Imagini teribile cu scutul uman pentru femeia-jandarm şi colegul ei, bătuţi cu bestialitate în Piaţa Victoriei