Antena Meniu Search
x

Video Se cere demisia conducerii de la Protecţia Copilului Timiş, după ce o fetiţă de patru ani aflată în grija unui asistent maternal a murit

Se cere demiterea conducerii DGASPC Timiş, după ce o fetiţă de patru ani aflată în grija unui asistent maternal a murit. Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție cere o serie de măsuri drastice, după ce copila de patru ani ce se afla în grija unui asistent maternal din judeţul Timiş, a murit în decembrie. 

de Redactia Observator

la 31.01.2024, 08:37

Vezi și

Raportul comisiei de anchetă arată că femeia de 72 de ani a greşit că nu cerut ajutor în momentul în care micuţa de patru ani s-a lovit la cap, şi s-a dovedit că nu avea grijă cum trebuie de copii. 

Tot în raport se menţionează faptul că autorităţile nu au monitorizat cum trebuie copila şi activitatea asistentei maternale, astfel comisia cere să fie luate mai multe măsuri printre care şi demiterea conducerii Direcţiei pentru protecţia copilului Timiş. 

Condiţiile de angajare a asistenţilor maternali

Reprezentanţii instituţiei anunţă că vor fi schimbate condiţiile de angajare a asistenţilor maternali. Una dintre modificări fiind limitarea vârstei până la care un astfel de asistent poate avea grijă de copiii abandonaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Se cere demisia conducerii de la Protecţia Copilului Timiş, după ce o fetiţă de patru ani aflată în grija unui asistent maternal a murit