Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Se schimbă cel mai important document auto. Datele pe care şoferii nu le vor mai şti

Atenţie, şoferi! Se schimbă cartea de identitate a maşinii, cel mai important document auto! Dispar din ea datele despre istoricul vehiculului. Cumpărătorii de maşini la mâna a doua vor depinde de bunăvoinţa vânzătorului ca să le afle.

de Ana Grigore

la 03.08.2024 , 19:51

Cartea de identitate a vehiculului va avea aceleaşi categorii de informaţii, mai puţin datele despre proprietar şi numărul de înmatriculare. Informatiile despre foştii proprietari le vor da numai serviciile de inmatriculare, pe baza unei cereri făcute de cei care detin automobilul. Este un prim pas spre digitalizarea înmatriculării auto, operaţiune care va elimina prezenţa fizică la ghişeu.

Autorităţile spun că modificarea protejează datele cu caracter personal

Acest şofer tocmai şi-a înmatriculat noua maşină. A primit cartea de identitate a vechiculului în noul format şi este nemulţumit. "Nu o sa stie cati proprietari a avut masina, trebuie sa faca anumite demersuri. Si cand cumperi o masina, prima data verifici istoricul, ăsta e cel mai important", spune un şofer. Autorităţile spun că modificarea cărţii de identitate protejează datele cu caracter personal.

Vezi și

"Începand cu data de 1 iulie RAR emite si acest nou format al cartii de identitate. Până la eliminarea stocului de formulare deja existent, vom emite in paralel, atat carti de identitate de tip nou, cat si carti de identitate de tip vechi", a declarat Claudiu Mija, director tehnic RAR. Documentele emise anterior vor ramane valabile şi vor putea fi schimbate cu cele noi, la cerere, contra sumei de 25 de lei.

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Se schimbă cel mai important document auto. Datele pe care şoferii nu le vor mai şti