Antena Meniu Search
x

Video Seceta a pârjolit culturile agricultorilor români: "Eu am băgat bani în locul ăsta. E compromisă trei sferturi"

Temperaturile de foc au pârjolit culturile românilor. Cel mai afectat este porumbul, care anul acesta va fi foarte puţin. Pe mii de hectare, producţia va fi la jumătate, spun specialiştii. Oamenii se gândesc cu groază că nu vor avea ce să mai dea animalelor de mâncare, în timp ce micii agricultori spun că vor ajunge în pragul falimentului.

de Redactia Observator

la 24.08.2021, 08:34

Vezi și

În localitatea Țicleni, din județul Gorj, câmpurile sunt cultivate cu porumb de la un capăt la celălalt. Sute de hectare au fost grav afectate de seceta din ultimele luni, iar oamenii spun că anul acesta va fi cumplit şi că nu vor avea cu ce să-şi hrănească animalele şi păsările. Agricultorii spun că îi paşte sărăcia.

"Eu am băgat bani în locul asta. Am luat bălegar de 20 de milioane. Este compromisă trei sferturi. Nu scoatem nici investiția pe care am băgat-o în arătură, motorină. Am investit destul de mult", spune un agricultor. Dacă, de obicei, la un hectar de teren cultivat oamenii scoteau peste o tonă de porumb, anul acesta nu vor obţine nici jumătate. Reprezentanții Direcției de Agricultură Gorj spun că producția este afectată în proporție de peste 70%.

"Avem zone unde culturile sunt mai afectate, mai ales în zona Țicleni. Acolo vom avea o producție de doar 500 de kilograme la hectar de porumb. Din estimările care ne-au venit din comunele județului Gorj, zona de sub munte, acolo producția ar mai bună. Cu siguranță va fi o producție mai mică anul acesta", a declarat Valentin Priporeanu, director Direcția de Agricultură Gorj. Specialiștii avertizează că şi cultura de viță de vie va fi compromisă dacă nu va ploua curând.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Seceta a pârjolit culturile agricultorilor români: "Eu am băgat bani în locul ăsta. E compromisă trei sferturi"