Antena Meniu Search
x

Video Secretul grătarului perfect. Ce trebuie să ştie toţi cei care vor să obţină o friptură cu care să-şi impresioneze prietenii

Minivacanta de 1 mai bate la uşă, iar asta înseamnă că aproape orice român va face sau cel puţin va mânânca grătar weekendul acesta. În 2023, însă, grătarul nu mai e de un singur fel. Noi am studiat piaţa şi am aflat că există o varietate uriaşă de grătare, accesorii şi ustensile care să ajute în obţinerea micului perfect.

de Redactia Observator

la 26.04.2023, 20:24

Vezi și

Care este cel mai bun grătar: electric, pe gaz sau pe cărbuni? Aceasta este întrebarea în prag de vacanţă de 1 Mai. Cei mai mulţi merg pe varianta clasică: grătarul pe lemne şi cărbuni. O variantă ieftină şi care oferă cărnii o aromă aparte.

Marian Ciotoianu, proprietar terasă: Secretul grătarului perfect e să avem cărbune. Să avem grătarul pe cărbuni pentru că pe cel electric sau la celelalte grătare nu ies la fel de gustoase ce pui pe ele. Îi dă altă aromă şi altă savoare.

Pentru cei care locuiesc la apartament şi nu au posibilitatea de a face grătar în aer liber, cea mai bună opţiune este grătarul electric.

Iosif Stefanescu, Chef: Facil pentru o cantitate mică de carne, o cantitate mică de friptură. Pentru că dacă vom face o cantitate mai mare va pierde din temperatură şi friptura nu va căpăta acea crustă frumoasă.

Pe acelaşi subiect

Grătarul pe gaz e potrivit atât pentru interior, cât şi pentru exterior

Iosif Stefanescu, Chef: Distribuie în mod egal căldura pe toată suprafaţa grătarului şi o menţine mai mult timp. Aici e cu mult mai bun decât cel electric. La dezavantaje, ar fi faptul că doar arată ca un grătar şi nu are gust de grătar.

Dacă la noi grătarul tradiţional este şi cel mai ieftin, nu la fel stau lucrurile şi în Germania. O pungă mică de coceni se vinde cu 8 euro la supermarket.

Există, însă, tot felul de trenduri în lumea grătarelor. Ghearele de carne pentru pulled pork, coşul de rotiserie şi popcorn pentru grătar sunt doar câteva dintre accesoriile preferate ale grătargiilor.  Seturile de ustensile din inox pentru grătar costă între 80 şi 800 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Secretul grătarului perfect. Ce trebuie să ştie toţi cei care vor să obţină o friptură cu care să-şi impresioneze prietenii