Antena Meniu Search
x

Comisar şef de poliţie din Dolj, trimis în judecată pentru un număr record de infracţiuni

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Craiova anunţă trimiterea în judecată a lui Leontin Peca, fost comisar șef de poliție, șef Serviciu Financiar Contabilitate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Dolj.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 12.11.2019, 16:45

Comisarul şef de poliţie este judecat în stare de libertate
Poliţistul este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni - Hepta

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Craiova anunţă trimiterea în judecată a lui Leontin Peca, fost comisar șef de poliție, șef Serviciu Financiar Contabilitate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Dolj.

Leontin Peca este acuzat de comiterea unui număr record de infracţiuni: două infracţiuni de abuz în serviciu, ambele în formă continuată, fals informatic, în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, uz de fals, în formă continuată, şi sustragere sau distrugere de înscrisuri, în formă continuată.

Leontin Peca a fost trimis în judecată în stare de libertate.

Este acuzat că "în perioada februarie 2012 - februarie 2014, în calitate de șef Serviciu Financiar Contabilitate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Dolj, și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu cu încălcarea prevederilor legale, în sensul că, prin falsificarea statelor de plată, și-ar fi însușit fără drept sume de bani (ex. - spor pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale) la care nu avea dreptul, în valoare totală de 28.705 lei.

Acționând în această manieră, inculpatul ar fi prejudiciat bugetul I.P.J. Dolj cu suma de 55.324 lei.

În perioada 2010 – 2013, cu încălcarea prevederilor legale, același inculpat a dispus efectuarea unor tranzacții bancare nejustificate din fondurile financiare ale I.P.J. Dolj în contul bancar al unei asociații a polițiștilor, prin virarea unor sume de bani mai mari decât cele reținute cu titlu de cotizație din salariile membrilor, ulterior însușindu-și suma de 150.618 lei.

În cauză, Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj s-a constituit parte civilă cu suma de 28.697 lei, reprezentând paguba creată unității prin încasarea de drepturi salariale necuvenite și cu suma de 150.618 lei, reprezentând transferurile nelegale de bani din contul Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj în contul asociației respective".

Procurorii DNA Craiova au pus sechestru pe mai multe imobile deţinute de Peca.

Dosarul va fi judecat de magistraţii de la Tribunalul Dolj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Comisar şef de poliţie din Dolj, trimis în judecată pentru un număr record de infracţiuni