Antena Meniu Search
x

Şefa ICR Londra, spectacol în care şi-a arătat talentul muzical. Andrei Cavassi a interpretat o celebră piesă grecească

Evenimentul de la 1 martie 2023, de la ICR Londra, s-a încheiat cu un moment oferit de violoncelistul Andrei Cavassi, care a interpretat piesa grecească "Ah Kardoula Mou", şi nu o manea.

de Redactia Observator

la 15.03.2023, 16:27

Eveniment la ICR Londra
Eveniment la ICR Londra

Evenimentul organizat de 1 Martie la Institutul Cultural a lăsat audienţa cu impresii amestecate. Catinca Nistor, director al ICR Londra, de profesie actriţă, şi-a arătat talentul muzical şi a interpretat melodia "Mociriţă cu trifoi".

Cristian Stîncatu - ONG români UK: Piesa era cumva trecută în program, dar nu era trecut că va cânta directorul ICR Londra. Momentul în care domnişoara director a început să cânte, ăla a fost momentul în care pur şi simplu.

Violoncelistul Andrei Cavassi a încântat audienţa cu lucrări clasice de Bach, melodii compuse de Gheorghe Zamfir sau "Ah Kardoula Mou", o piesă grecească interpretată de Despina Vandi.

Comunitatea de români din Londra este din ce în ce mai nemulţumită de activitea ICR. Anul acesta, de exemplu, nu a organizat niciun eveniment de Ziua lui Constantin Brâncuşi sau de Ziua Culturii.

Pe acelaşi subiect

Cristian Stîncatu - ONG români UK: ICR în trecut era foarte activ şi pentru noi, pentru comunitate contează foarte mult pentru că ICR e practic singurul instrument de promovare al imaginii României; în ultima perioadă parcă e din ce în ce mai rău, iar asta a culminat parcă cu tot ceea ce s-a întâmplat aseară şi ceea ce sperăm noi să nu mai vedem niciodată

50.000 de euro, prețul plătit de români pentru luxul Catincăi Nistor în Anglia

Catinca Nistor a devenit cunoscută după ce în spaţiul public au apărut informaţii că statul român îi plăteşte lunar chirie 6,500 de lire pentru un apartament într-o zonă de lux a Londrei. Şefa ICR a refuzat să stea în locuinţa din incinta ICR, pusă la dispoziţie gratuit. După dezvăluiri, în ciuda declaraţiilor ministrului de externe că situaţia va fi rezolvată, contractul nu a putut fi reziliat. Astfel că statul plăteşte în continuare suma exorbitantă.

Catinca Nistor nu a răspuns până la această oră solicitărilor Observator, iar Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Culturii au refuzat să ofere un punct de vedere. În schimb, într-un răspuns pentru Observator, ICR a transmis că urmează să facă o evaluarea calitativă şi cantitativă a evenimentului de la Londra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Şefa ICR Londra, spectacol în care şi-a arătat talentul muzical. Andrei Cavassi a interpretat o celebră piesă grecească