Antena Meniu Search
x

Video 50.000 de euro, prețul plătit de români pentru luxul Catincăi Nistor în Anglia. Șefa ICR Londra considerase nedemn pentru ea un conac dintr-o zonă selectă

Adio mofturi şi lux pe banii statului. Şefa Institutului Cultural Român din Londra rămâne fără apartamentul pentru care Ministerul de Externe plătea o chirie de 6 mii 500 de lire pe lună. Asta deşi ar fi avut la dispoziţie o locuinţă gratuit. MAE verifică acum toate contractele similare. Pentru pretenţiile şefei ICR Londra, statul a plătit până acum 50 de mii de euro din banii noştri. 

de Redactia Observator

la 11.11.2022, 21:26

Vezi și

Apartamentul gratuit din clădirea Institutului Cultural din Londra, un conac superb într-o zonă selectă, nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor directorului Catinca Nistor. În schimb, şefa ICR Londra a pus ochii pe un apartament de 120 de metri pătraţi. 

Catinca Maria Nistor a preferat să se mute la aproximativ 10 minute de mers pe jos de instituţia unde lucrează. Apartamentul său se află lângă un celebru magazin londonez, iar chiria lunară de acolo ar costa nu mai puţin de 6.500 de lire.

Peste 50 de mii de euro au fost cheltuiţi din aprilie şi până acum de statul român pe moftul imobiliar

Iniţial, Ministerul de Externe a motivat că n-ar fi avut nimic disponibil când a fost numit noul director. Acum, s-ar fi făcut loc. Contactată telefonic, Catinca Nistor nu a răspuns. Iar directorul ICR a refuzat orice comentariu. 

Pe acelaşi subiect

Liviu Jicman, directorul ICR: Nu ştiu dacă informaţiile sunt corecte. ICR nu are nicio implicaţie în activitatea administrativă. 

Ministerul de Externe cere acum informaţii despre toate contractele de închiriere. Catinca Nistor nu este la primul scandal. A fost numită fără concurs. 

Catinca Nistor, director ICR Londra: Mă numesc Catinca Maria Nistor, absolventă a Facultății de Drept, absolventă a London School of Economics...

Şi a minţit de la primele declaraţii

London School of Economics a transmis jurnaliștilor români că studenta Catinca Nistor nu a absolvit această şcoală. Şefa ICR Londra are și contract cu o televiziune, deși, statutul diplomatic nu îi permite. Este fiica actorului Stelian Nistor, fost lider al Lojei Masonice de rit scoțian, cu sediul central la Londra. 

Nu este primul scandal în care este implicat Institutul Cultural Român, care are drept misiune  promovarea şi protejarea culturii naţionale în ţară şi în străinătate. În 2008, la un eveniment ICR New York a fost expus un ponei roz, cu o zvastică pe crupă.

Ministrul afacerilor externe a dispus rezilierea în perioada imediat următoare a contractului de închiriere în cauză, urmând ca reședința Directorului ICR Londra să fie stabilită în incinta sediului Institutului, de la adresa 1st Belgrave Square.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » 50.000 de euro, prețul plătit de români pentru luxul Catincăi Nistor în Anglia. Șefa ICR Londra considerase nedemn pentru ea un conac dintr-o zonă selectă