Antena Meniu Search
x

Video Scandal la vârful ICR Londra. Directoarea și-a trecut în CV o școală prestigioasă pe care nu a absolvit-o

Este scandal la vârful Institutului Cultural Român de la Londra, după ce s-a aflat că directoarea instituției a absolvit o școală numai în CV, nu și în realitate. London School of Economics a infirmat jurnaliștilor români că ar fi avut-o pe Catinca Nistor studentă. Contactată de Observator, ea a precizat că a studiat la prestigioasa universitate, însă a participat doar la trei cursuri de vară.  

de Redactia Observator

la 20.05.2022, 22:51

Vezi și

Catinca Nistor, director ICR Londra: Mă numesc Catinca Maria Nistor, absolventă a Facultății de Drept, absolventă a London School of Economics...

Așa s-a recomandat în fața parlamentarilor Catinca Maria Nistor, proaspăt numită director la Institutul Cultural Român din Londra. În CV-ul depus la Parlament pentru candidatură, Catinca Nistor enumeră London School of Economics printre universitățile absolvite. Un răspuns al instituției, la cererea Edupedu.ro, o contrazice, însă.

London School of Economics, pentru Edupedu.ro: Nu avem înregistrată nicio persoană cu acest nume care a urmat sau a absolvit LSE.

Catinca Nistor, director ICR Londra: Sunt absolventă a acelor instituții pentru că am o diplomă de la fiecare dintre ele. De la Facultatea de Drept am o diplomă de licență, de la Facultatea de Teatru am licență și masterat, iar aici am fost doi ani la rând la Școală de Vară. 

Pe acelaşi subiect

O precizare nefăcută însă până acum. La finalul fiecărui curs, participanții primesc o certificare, dar nu o diplomă de absolvire. Ministrul Culturii pasează responsabilitatea unei eventuale sancţionări. 

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii: Institutul Cultural Român este cel care poate să analizeze gravitatea acestui lucru. 

Întrebați de Observator, reprezentanții Institutului Cultural Român, care au propus-o pentru postul de la Londra spun, însă, că nu au habar de situația în care se află unul dintre directorii instituției.

Reprezentant ICR: Habar n-am despre ce e vorba... Eu nu am aceste informații, cred că este o minciună care a apărut...

Liviu Jicman, președinte ICR: Eu nu am această informație că nu a absolvit, mă tem să nu fie o informație falsă, cum au fost și altele... CV-ul ei este asumat și dacă sunt clarificări de făcut cred că poate ea să le facă...

Comisia pentru Cultură a Senatului a votat în luna aprilie numirea Catincăi Nistor pentru postul de director al ICR Londra. Din cele 20 de voturi, doar 4 au fost împotriva, iar două au fost abțineri.

Radu Mihail, senator: Persoana respectivă nu este pregătită să ocupe o astfel de funcție, profesional vorbind... Să spună ICR-ul că nu știe, nu a văzut, nu cunoaște este inadmisibil. Toți ar fi trebuit să facă verificări și să aleagă pe cineva competent, pe cineva onest care să le reprezinte țara. 

Catinca Nistor este fiica actorului Stelian Nistor, fost lider al Lojei Masonice de rit scoțian, care are sediul central la Londra. A fost aproape un an director interimar al Teatrului Bulandra și a fost dată afară după un protest public al actorilor. Ulterior, a fost trimisă și în judecată de noua conducere interimară pentru că și-ar fi atribuit sume de bani necuvenite. Pe 19 septembrie 2021, Tribunalul București a decis să anuleze contractele încheiate pe drepturi de autor și a obligat-o pe Nistor să returneze teatrului aproape 7.000 de euro. Potrivit Edupedu.ro, decizia nu e definitivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Scandal la vârful ICR Londra. Directoarea și-a trecut în CV o școală prestigioasă pe care nu a absolvit-o