Antena Meniu Search
x

Seful ANL, George Marcu, retinut pentru 24 de ore in dosarul prejudiciului de la Spitalul Obregia

Fostul director al Spitalului Obregia din Capitala, George Marcu, in prezent sef al Agentiei Nationale pentru Locuinte, a fost retinut pentru 24 de ore in dosarul prejudiciului creat unitatii sanitare, informeaza Mediafax. Alaturi de Marcu, au fost retinute alte trei persoane.

Autoritatile au facut luni sapte perchezitii in Bucuresti si Ilfov, intr-un caz privind achizitii publice pentru reparatii si constructii la Spitalul Obregia, prin care a fost produs un prejudiciu de 5,2 milioane de lei.

"Membrii gruparii sunt suspectati ca au realizat beneficii financiare din obtinerea unor contracte de achizitie publica de la o unitate spitaliceasca din Bucuresti, pentru executarea unor lucrari de reparatii si constructii", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Lucrarile de reparatii si constructii la Spitalul Obregia ar fi fost supraevaluate, iar apoi ar fi fost inregistrate cheltuieli fictive si de cesionare a societatilor prestatoare catre terti, pentru a impiedica astfel verificarile fiscale.

Membrii gruparii ar fi produs astfel Spitalului Obregia un prejudiciu estimat la 3.800.000 de lei si bugetului de stat de 1.400.000 de lei.

Citeste continuarea articolului pe Antena 3.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Seful ANL, George Marcu, retinut pentru 24 de ore in dosarul prejudiciului de la Spitalul Obregia