Antena Meniu Search
x

Foto Şeful ANPC, Horia Constantinescu, lăuda pensiunea Ferma Dacilor în octombrie: "Sunt prieten cu proprietarul de 31 de ani. Jumări ca aici nu găseşti nicăieri"

Şeful ANPC lăuda în urmă cu două luni complexul Ferma Dacilor, care în a doua zi de Crăciun avea de devină locul tragediei unde un copil şi patru adulţi au fost scoşi fără viaţă din clădirea mistuită de flăcări. Alte trei persoane, între care doi minori, sunt căutate în continuare de pompieri.

de Redactia Observator

la 26.12.2023, 16:49

Într-o postare pe Facebook pe 21 octombrie, Horia Constantinescu lăuda pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, care aparţine omului de afaceri Cornel Dinicu de 10 ani. Pe şeful ANPC şi pe patron i-ar lega o prietenie de peste 30 de ani, iar cuvintele de laudă la adresa complexului sunt "în schimbul prieteniei". 

"Ferma Dacilor, idee românească, produse românești, peisaje unice și oameni minunați. Pentru idiocrați și hateri: acolo unde efortul, calitatea, ambiția și rezultatele merită promovate, o voi face, indiferent de discuțiile de doi lei, lansate în spațiul public. Sunt prieten cu proprietarul de aproape 31 de ani. Cunosc acest proiect, încă din 2007, de când era o simplă idee. Dacă fiecare dintre noi s-ar gândi la produsele românești, măcar jumătate din cat o fac producătorii, acestea ar avea o șansă mult mai mare, în fața celor străine.Vă pot spune, cu mâna pe inimă, că jumări, ca aici, nu găsiți nicăieri, în lume. Brânzeturile sunt producție proprie, ca de altfel 99 la sută dintre produse. Această reclamă este în schimbul prieteniei, recunoașterii meritelor și faptului că prietenul meu pune România în farfurie. P.S. am adăugat dulceaţa de… ROȘII!", a declarat Horia Constantinescu pe contul lui personal de Facebook.

Pensiunea nu avea autorizaţie de incendiu

Azi dimineaţă la ora 6 a fost dată alarma către 112. Bilanţul morţilor a urcat la 5 victime: un copil şi patru adulţi, după ce un incendiu a distrus întreaga pensiune. Alte 3 persoane sunt încă dispărute. În clădire de aflau 26 de persoane dintre care 

Ferma Dacilor nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Conform sursei citate, în anul 2019 a fost efectuată la acest obiectiv o "verificare pe fond", fiind identificate şase nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului şi au fost aplicate şase avertismente. IGPR a anunţat că o echipă de criminalişti de la Bucureşti va fi trimisă la locul tragediei, pentru a sprijini ancheta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Şeful ANPC, Horia Constantinescu, lăuda pensiunea Ferma Dacilor în octombrie: "Sunt prieten cu proprietarul de 31 de ani. Jumări ca aici nu găseşti nicăieri"