Antena Meniu Search
x

Șeful ISU Sibiu a răbufnit în plină epidemie de coronavirus: "Oficial vă spun că suntem nebuni la cap"

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, Cosmin Balcu, este revoltat de faptul că raportările autorităților centrale privind cazurile de coronavirus din țară nu corespund cu realitatea de la nivel local.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.04.2020, 09:27

Șeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu, este revoltat de haosul din raportările oficiale de bolnavi de coronavirus
Șeful ISU Sibiu a răbufnit în plină epidemie de coronavirus: Oficial vă spun că suntem nebuni la cap - forum.pompierii.info
  • Presa din Sibiu a dezvăluit că raportările privind cazurile de coronavirus sunt incorecte.
  • Șeful ISU Sibiu s-a arătat revoltat de situație.

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, Cosmin Balcu, este revoltat de faptul că raportările autorităților centrale privind cazurile de coronavirus din țară nu corespund cu realitatea de la nivel local.

Turnul Sfatului a dezvăluit, marți, că, deși la Sibiu s-a înregistrat un caz de coronavirus la un asistent medical încă de sâmbăta trecută, din datele transmise luni de Institutul Național de Sănătate Publică, Sibiul nu figura pe lista județelor cu cazuri de Covid-19 în rândul personalului medical.

"Nu doar sibienii nu sunt informați în mod oficial asupra numărului real de cazuri de SARS-CoV-2 din județ. Nici chiar persoana care conduce – din punct de vedere operativ – toate acțiunile la nivelul județului în această situație de urgență spune că nu beneficiază, oficial, de astfel date", scrie publicația sibiană.

"Este incredibil ceea ce se întâmplă!"

Jurnaliștii fac referire la șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, Cosmin Balcu, care s-a arătat revoltat de situație.

"Oficial vă spun că suntem nebuni la cap. DSP-ul ne-a raportat azi (marți n.r.), la orele 17:00, zero pozitivi și zero decedați în județul Sibiu. Datele pe care le primim de la Direcția de Sănătate Publică Sibiu la Centrul județean de coordonare și conducere a intervenției sunt cu zero pozitivi și cu zero decedați. 

Este incredibil ceea ce se întâmplă. Suntem în 2020 și unii trăiesc în 1900 toamna. Ca să ne dăm mari, că avem zero", a declarat Cosmin Balcu pentru Turnul Sfatului.

Șeful ISU Sibiu a afirmat că este nevoit să se ghideze în activitatea zilnică pe baza informațiilor pe care le obține din cu totul alte surse decât informările Direcției de Sănătate Publică, care nu au nicio legătură cu realitatea. 

"Gândiți-vă în ce situație sunt eu pus, în calitate de comandant al acțiunii! Ne mințim și nu este în regulă", a mai spus Cosmin Balcu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Șeful ISU Sibiu a răbufnit în plină epidemie de coronavirus: "Oficial vă spun că suntem nebuni la cap"