Antena Meniu Search
x

Video Senatorii și deputații de Gorj, evacuați din cabinetele parlamentare din sediul Prefecturii. Clădirea, grav afectată de cutremurele din ultima perioadă

Cinci deputaţi şi senatori de Gorj au fost nevoiţi să renunţe la cabinetele parlamentare pe care le aveau deschise în sediul Prefecturii din Târgu Jiu. Clădirea a fost grav afectată de ultimele cutremure şi nu mai este sigură, aşa că a fost evacuată. În situaţia parlamentarilor sunt şi prefectul şi subprefecţii, care îşi caută şi ei alte birouri. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 09.03.2023, 08:19

Vezi și

Cinci deputați și parlamentari care aveau cabinetele în Instituția Prefectului din Gorj au fost notificați că trebuie să evacueze birourile. Explicația este că acestea nu mai sunt sigure. Fiecare demnitar e nevoit acum să caute alt sediu până când autoritățile vor găsi soluții.

Radu Miruță, deputat: "Sunt notificat că în urma expertizei făcute la structura de rezistență a clădirii, au decis evacuarea, rezilierea contractelor. Am închiriat în regim privat și o să ne desfășurăm activitatea politică, cu cetățenii, de la sediul de aici."

Corpul vechi al Instituției Prefectului, monument istoric vechi de peste un secol, a fost închis după cutremurele de luna trecută. Autoritățile își pun speranțele în Compania Națională de Investiții că va reabilita clădirea. Un birou trebuie să-și caute chiar și prefectul, dar și alte instituții care funcționau în Prefectură.

Cristina Cilibiu, prefect Gorj: "Este și o clădire veche, din 1900. Este o clădire monument istoric, clar va dura această procedură. Va trebui inclusiv noi să căutăm altă clădire pentru a ne putea desfășura activitatea."

"Vai de mine, și unde-i duce? Să-și facă un buncăr, să fie mai siguri."

În trei săptămâni, specialiștii au anunțat peste 1000 de cutremure în Gorj. Cel mai mare a fost de 5,7 grade și a avut loc pe 14 februarie. Acesta a fost cel mai puternic seism care a avut loc în zona Olteniei în ultimii 200 de ani. Peste 100 de clădiri au fost grav afectate.mai mare a fost de 5,7 grade și a avut loc pe 14 februarie. Acesta a fost cel mai puternic seism care a avut loc în zona Olteniei în ultimii 200 de ani. Peste 100 de clădiri au fost grav afectate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Senatorii și deputații de Gorj, evacuați din cabinetele parlamentare din sediul Prefecturii. Clădirea, grav afectată de cutremurele din ultima perioadă