Antena Meniu Search
x

Sanda Ungur şi-a aflat sentinţa pentru tragedia de la Jibou în care i-au murit patru prietene

Cu o zi înainte de împlinirea unui an de la tragedia din Jibou în care patru tinere şi-au pierdut viaţa, judecătorii au stabilit sentinţa pentru Sanda Ungur, tânăra care se afla la volanul maşinii spulberate de tren.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 16.05.2019, 14:14

Cu o zi înainte de împlinirea unui an de la tragedia din Jibou în care patru tinere şi-au pierdut viaţa, judecătorii au stabilit sentinţa pentru Sanda Ungur, tânăra care se afla la volanul maşinii spulberate de tren.

Pe 17 mai 2018, patru tinere cu vârste cuprinse între 20 şi 21 de ani şi-au găsit sfârşitul într-un autoturism marca Volkswagen, după ce maşina a fost spulberată de un tren la o trecere la nivel cu calea ferată din Jibou (Sălaj).

Ancheta a stabilit că şoferiţa autoturismului, Sanda Ungur, nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată şi astfel s-a produs nenorocirea.

Pe acelaşi subiect

Pentru a evita un proces, tânăra a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

În urmă cu câteva zile, Judecătoria Jibou a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou şi Sanda Ungur şi a dispus condamnarea acesteia la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare, pe o perioadă de 4 ani de supraveghere, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile.

Sara, Mădălina, Maria şi Claudia, cele patru fete moarte în cumplitul accident de la Jibou

Cronica neagră a tragediei de la Jibou

Pe 17 mai 2018, pe centura ocolitoare a oraşului Jibou, la o trecere la nivel cu calea ferată, Sanda se afla într-o maşină alături de prietenele sale Sara, Mădălina, Maria şi Claudia.

Cele cinci prietene se întorceau de la Cluj-Napoca, unde participaseră la festivitatea Absolvenţilor Universității Tehnice din Cluj-Napoca, acolo unde era studentă Sanda Ungur.

La trecerea la nivel cu calea ferată din Jibou, şoferiţa nu a fost atentă la semnalele acustice şi luminoase, nu a oprit şi nu s-a asigurat, moment în care maşina a fost spulberată de trenul R4046 care circula pe ruta Baia Mare - Jibou.

Trei dintre fete, care se aflau pe bancheta din spate, au fost aruncate în afara maşinii. Toate trei au murit pe loc.

Pasagera de pe scaunul din dreapta şi-a pierdut viaţa în interiorul maşinii, în timp ce Sanda, aflată la volan, a supravieţuit tragediei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Sanda Ungur şi-a aflat sentinţa pentru tragedia de la Jibou în care i-au murit patru prietene