Antena Meniu Search
x

Video Serialul japonez de care e pasionat elevul care şi-a înjunghiat profesoara. Colegii de clasă spun despre el că nu era "foarte integrat"

Elevul de 16 ani din Bucureşti care şi-a atacat cu un cuţit profesoara a fost arestat 30 de zile şi acuzat de tentativă de omor. Procurorii cred că premeditase totul, dar părinţii spun că era deprimat şi aveau de gând să îl ducă la psiholog. Speriaţi de incident, sindicaliştii din educaţie cer scannere în şcoli, pentru depistarea armelor albe. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 06.04.2023, 19:28

Vezi și

Judecătorii l-au trimis în arest pe adolescent după ce băiatul le-a mărturisit procurorilor că îi pusese gând rău profesoarei de japoneză.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Anchetatorii spun că adolescentul şi-a făcut planul de acţiune şi s-a interesat anterior de pedeapsă pe care urmează să o primească. A lovit-o pe profesoara de japoneză cu un cuţit într-o zonă vitală, deci era conştient că era posibil să îi provoace moartea.

Adolescentul, pasionat de un anime japonez: "Jurnalul Morţii"

În plus, anchetatorii au aflat de colegii adolescentului că era pasionat de un anime japonez - Jurnalul Morţii. Personajul principal, tot un elev de liceu, descoperă un carneţel care îi dă puteri supraomeneşti, de a ucide pe oricine. 

Pe acelaşi subiect

Gabriel Diaconu, psihiatru: Un diagnostic psihiatric la acest moment devine inevitabil. În interpretarea pedepsei, ar fi bine ca judecătorul să înţeleagă universul acestui puşti. Poţi să te uiţi la comportamentul lui anterior şi să-ţi pui problema cine l-a pedepsit deja pe el înainte. 

Anchetatorii cred că elevul de 16 ani suferea din cauza unei depresii pentru că ar fi pierdut o bursă în Statele Unite. Părinţii şi-ar fi dat şi ei seama că ceva era în neregulă cu el şi aveau de gând să îl ducă la psiholog - dar nu au mai apucat. Adolescentul se transferase anul acesta la liceul Ion Creangă din Bucureşti pentru că era pasionat de japoneză - şi tocmai pe profesoara de japoneză a atacat-o. 

Elevii regretau despărţirea de profesoara de japoneză, care era suplinitoare

Profesoara de 26 de ani pe care a atacat-o adolescentul preda ultima ei oră la liceul Ion Creangă. Suplinise aproape doi ani o colegă care devenise mamă, iar elevii ei regretau despărţirea. 

Elevă: Ne înţelegem foarte bine cu ea şi toate clasele se înţeleg foarte bine cu ea. 

Profesoara a fost atacată de elevul care se înfuriase pentru că urma un test. Atacatorul îşi exprimase intenţia înainte de ora de japoneză. Sindicaliştii din învăţământ cred că atacul putea fi evitat dacă proiectul depus de ei în Parlament anul trecut ar fi fost votat. Propuneau ca actele de violenţă împotriva profesorilor să fie considerate ultraj, ca la poliţişti. 

Cornelia Stavri, vicepreşedinte FSLI: Zace şi acum în parlament, în sertare. Noi am propus achiziţionarea unor aparate, scannere, da, pentru bagajul copiilor. 

Miruna Croitoru, preşedinte CNE: Percheziţionare nu ar rezolva problema. Soluţionarea reală a problemei este posibilitatea ca elevii să fie consiliaţi, fără acordul părinţilor pentru că, de foarte multe ori, există o reticienţă din partea părinţilor. 

Reacţia şocantă a lui Vasile Bănescu

Statutul elevului interzice introducerea armelor în şcoli. De asemenea, copiii nu au voie cu produse pirotehnice sau spray-uri paralizante sau lacrimogene. O reacţie şocantă în acest caz vine din partea purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române. Pe contul personal de Facebook, Vasile Bănescu pune atacul din şcoală pe seama progresismului care mângâie pe creștet prostia, agresivitatea și depravarea precoce.

"Progresismul anticreştin aruncă în aer valorile fondatoare ale educaţiei. (...) Mângâie pe creştet lenea, prostia, incultura, indisciplina, depravarea precoce, promovează intens dizolvarea autorităţii de orice tip", a scris Vasile Bănescu pe Facebook. 

Numărul elevilor agresori a crescut alarmant dupa pandemie. O spun şi profesorii, dar şi poliţiştii, care au observat un comportament mai violent la adolescenţi. Peste 8.000 de infracţiuni comise de minori au fost înregistrate anul trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Serialul japonez de care e pasionat elevul care şi-a înjunghiat profesoara. Colegii de clasă spun despre el că nu era "foarte integrat"