Antena Meniu Search
x

Ce o sfătuieşte ÎPS Teodosie pe o femeie abuzată de soţ: Trebuie să-ţi duci crucea. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, le sfătuieşte pe femeile care nu simt nevoia să aibă "relaţii" cu soţii lor să "facă şi după voia soţului", ca să nu "destrame" căsnicia. Argumentul adus de înaltul prelat este acela că s-au căsătorit, iar "căsătoria este o cruce".

de Redactia Observator

la 24.06.2024 , 11:23

Ce o sfătuieşte ÎPS Teodosie pe o femeie abuzată de soţ: Trebuie să-ţi duci crucea. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu
Ce o sfătuieşte ÎPS Teodosie pe o femeie abuzată de soţ: Trebuie să-ţi duci crucea. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu

O credincioasă i-a scris Înaltpreasfinţitului Teodosie, pentru a primi un răspuns la o problemă cu care se confruntă: "Sunt femeie şi sunt căsătorită de doi ani, niciodată nu simt nevoia de a avea relaţii cu soţul meu, iar pe el îl deranjează. Ce putem face pentru a menţine întreagă căsnicia?".

Arhiepiscopul i-a răspuns, explicându-i că lucrurile, în căsnicie, trebuie făcute „şi după voia soţului", nu numai după voia soţiei ca să nu se destrame căsnicia. „Ce să faceţi? Să fiţi şi după voia soţului, nu numai după voia dumneavoastră. V-aţi căsătorit, căsătoria este o cruce. De aceea, cununile pe care le-aţi primit pe cap sunt cununi de mucenici, să faceţi şi voia soţului ca să nu destrămaţi căsnicia”, i-a transmis Teodosie credincioasei care i-a scris.

ÎPS Teodosie: Vindecarea o dă Dumnezeu

Articolul continuă după reclamă

O altă enoriaşă l-a întrebat pe Teodosie cum se poate vindeca într-o relaţie cu un soţ abuziv. Arhiepiscopul Tomisului i-a răspuns acesteia că trebuie să îşi „ducă crucea”, fiindcă a primit „taina cununiei”. „Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, i-a transmis înaltul prelat enoriaşei.

Pe acelaşi subiect

”După mulţi ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aş putea spune că am fost abuzată psihologic. Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susţinut. Există vindecare? Care este soluţia?”, au fost întrebările adresate de o femeie arhiepiscopul Tomisului.

Înalta faţă bisericească îi recomandă femeii aflate în această situaţie să „îşi ducă crucea”. ”Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, i-a răspuns Teodosie femeii.

Arhiepiscopul Tomisului, explicaţii despre iad

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a vorbit, în emisiunea la care participă cu regularitate la un post de radio, despre cum vor fi pedepsiţi „cei hulitori de Dumnezeu”, el explicând că „în iad sunt multe feluri de pedepse, nu toţi sunt chinuiţi la fel”.

Întrebat cum vor fi pedepsiţi cei care Îl hulesc pe Dumnezeu, Teodosie a explicat că în iad există trepte de chinuri”. „În iad sunt multe feluri de pedepse. Nu toţi sunt chinuiţii la fel. Sunt chinuiţi mai aproape de porţile iadului şi în adâncul iadului, de la porţile iadului până în adâncul iadului sunt trepte de chinuri”, a răspuns înalta faţă bisericească

De asemenea, întrebat dacă un om poate trăi în întunericul păcatului fără să simtă acest lucru, Teodosie a răspuns: „Da, dacă îşi adoarme conştiinţa şi face din păcat, plăcere, o obişnuinţă, i se pare totul firesc”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Călătoriți cu trenul pe caniculă?
Observator » Evenimente » Ce o sfătuieşte ÎPS Teodosie pe o femeie abuzată de soţ: Trebuie să-ţi duci crucea. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu