Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Rusia şi Ucraina, atacuri reciproce în ultimele două zile. Rusia a lansat 4 bombe teleghidate asupra Harkovului, Ucraina a atacat Sevastopol

Război în Ucraina. Rusia şi Ucraina s-au  atacat reciproc in ultimele 48 de ore. Trei civili au murit în Harkov şi tot trei într-un atac pe o plajă din Crimeea. Între timp, preşedintele Volodimir Zelenski cere cu disperare ajutor pentru a face față amenințării tot mai mari a rușilor.

de Redactia Observator

la 23.06.2024 , 20:28

Rusia s-a folosit de patru bombe teleghidate pentru a distruge un bloc de locuinţe Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina. Imaginile postate pe reţelele de socializare arată cum civilii au fost luaţi prin surprindere. Unii erau la volan, aşa că nu au mai avut timp să se adăpostească. În cateva secunde, din clădirea cu cinci etaje a rămas o ruină.

Volodimir Zelenski insistă să ceară ajutor de urgenţă

Bilanțul victimelor e de trei morți și 56 de răniți, patru dintre ei în stare gravă. Presedintele ucrainean spune că, numai luna aceasta, Rusia a lansat peste 2.400 de astfel de bombe asupra ţării, dintre care 700 în Harkov. Volodimir Zelenski insistă să ceară ajutor de urgenţă, spune că are nevoie de cel puțin  șapte sisteme de rachete Patriot pentru a opri atacurile rusești împotriva zonelor civile. Americanii au anunţat că le vor trimite echipamentele cerute.

Vezi și

"Primele livrări de la această reprioritizare, de rachete de apărare aeriană către Ucraina vor avea loc, în următoarele săptămâni. Cu siguranță, înainte de sfârșitul verii, Ucraina va începe să vadă livrările inițiale ale acestora", a declarat John Kirby. Între timp, în Crimeea, doi copii si un adult, au fost ucisi, într-un atac cu rachete ucrainene asupra unei plaje din Sevastopol. Forţele de apărare aeriană ruseşti susţin că au doborât cinci rachete ucrainene pe cer, dar schijele au căzut pe teritoriul de coastă. Oraşul portuar este cartierul general al flotei ruseşti din Marea Neagră, si este vizat în mod regulat de atacuri ucrainene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Stiri externe » Rusia şi Ucraina, atacuri reciproce în ultimele două zile. Rusia a lansat 4 bombe teleghidate asupra Harkovului, Ucraina a atacat Sevastopol