Antena Meniu Search
x

Video "Şi acum îmi vin imaginile în cap cu copilul meu". Cornel Dinicu, cu ochii în lacrimi la reconstituirea finală a tragediei de la Ferma Dacilor

Cornel Dinicu a ieşit din arest la domiciliu ca să participe la reconstituirea finală în ancheta de la Ferma Dacilor. Cu lacrimi în ochi, patronul pensiunii a retrăit momentele de coşmar din noaptea de Crăciun când opt apropiaţi, inclusiv unul din fiii lui, au murit. Spune că dacă ar da timpul înapoi ar construi totul din piatră, nu din lemn, şi insistă pe varianta că focul a fost pus intenţionat.

de Redactia Observator

la 08.02.2024, 08:28

Vezi și

Aflat pentru a doua oară la reconstituire la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu le-a povestit anchetatorilor cu lacrimi în ochi ce s-a întâmplat. "Focul era mare oricum când m-am trezit. Lemnele trosneau şi era un foc incredibil de puternic. Dacă aş da timpul înapoi, aş face totul din piatră. Să nu mai văd lemn. Şi acum îmi vin imaginile în cap cu copilul meu, cu prietenii mei. Şi cu ceilalţi care ne-au părăsit", a declarat Cornel Dinicu.

Cornel Dinicu este de o săptămână în arest la domiciliu

Procurorii au încercat să afle dacă focul nu a izbucnit de la panourile fotovoltaice, mai ale că patronul ar fi montat de şapte ori mai multe decât trecuse în acte. Cornel Dinicu acuză anchetatorii că au refuzat să ridice probe pe care el le considera foarte importante: de exemplu un invertor care arată consumul de energie. "S-au făcut lucrări prin îndepărare a structurilor care au fost aruncate în jurul zonei tehnice unde se aflau invertoarele tabloului electric principal. Eu am căutat să verific televizorul care consideră anchetatorii că ar fi sursa principală. Am identificat o carcasă, dar se pare că nu este cea care s-a aflat pe terasa respectivă", a declarat George Sorescu, investigator incendii.

Cornel Dinicu exclude aceast ipoteză. "Nu cred că un televizor încins. Şi dacă ar fi făcut televizorul scurt circuit, focul nu pleacă înapoi pe cablu. Şi partea de energie, cumva a ajutat la nenorocire. dacă centrală de avertizare incendii ar fi fost în funcţiune, ar fi sunat gornele. Din cauza curentului slab, centrala era în avarie", a declarat Cornel Dinicu. Patronul de la Ferma Dacilor a vorbit şi despre trecutul său de bodyguard în cluburile din Regie. Nu consideră că a făcut rău cuiva. "Asta cu interlopul e relativă. Dacă l-am mai tras pe unul de păr, nu cred că asta înseamnă să fii interlop", a declarat Cornel Dinicu.

După ce a petrecut mai bine de patru ore, împreună cu anchetatorii la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu a ajuns şi la Parchetul de pe Lângă Tribunalul Prahova. Patronul pensiunii a fost chemat de anchetatori, împreună cu avocatul său, pentru a aduce câteva completări la declaraţiile date anterior în faţa procurorilor. Cornel Dinicu este de o săptămână în arest la domiciliu. Dintr-o eroare juridică, patronul pensiunii stă în aceeaşi casă cu fiul şi soţia, deşi nu are voie să vorbească cu ei pentru că sunt martori în dosar. Patronul Fermei Dacilor cere o derogare ca să poată comunica cu ei. Judecătorii au amânat decizia pentru mâine, dar ar putea hotârî şi să-i mute la adrese diferite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Şi acum îmi vin imaginile în cap cu copilul meu". Cornel Dinicu, cu ochii în lacrimi la reconstituirea finală a tragediei de la Ferma Dacilor